Ezen a héten a Használtalmán: színes iPhone-ok, új MacBookok és a többi

Tech Hírek   |   2018.07.08 - 08:00   |   Írta: SzavaRicsi   |   1460
08. júl Ezen a héten a Használtalmán: színes iPhone-ok, új MacBookok és a többi

Összeszedtük a hét híreit, hogy semmiről se maradj le!

Az elmúlt egy hétben is javában foglalkozhattunk az iPhone-okkal, és miközben az SE 2-ről pletykálók a WWDC óta elhallgattak, a figyelem elkezdett inkább a többi Apple okosmobilra terelődni.

Ennek hála a 6,4 hüvelykes idei csúcsmodellről már lassacskán képesek vagyunk összerakni egy képet, aminek a valóssága csak azon múlik, hogy mennyire bízhatunk az eddigi pletykákban. Az mondjuk éppen ezen a héten merült fel, hogy az Apple bővítheti a legdrágább modell memóriaméretét. Ming-Chi Kuo, a híres Apple jós is megszólalt, aki szerint az idei legolcsóbb modellt akár élénk színekben is árúsíthatja majd az Apple. Arról, hogy mennyire tetszene ez a lépés az Apple-től, illetve hogy melyik színben tetszene a legjobban a 2018-as iPhone, itt szavazhatsz.

Az App Store indulásának tizedik évfordulójának közeledtével azt is megtudhattuk, hogy mely alkalmazások a legsikeresebbek az almás szoftverek virtuális piacán. Ha már az alkalmazásokról van szó, akkor az Apple két sikerrel is büszkélkedhetett az elmúlt napokban. Egyrészt a Google és az androidos telefonok erősen alulmaradtak az Apple-lel szemben a mobilfizetésben, emellett pedig a Spotify felett is győzedelmeskedtek nemrég a cupertinóiak. Közben két illusztrációt is kaptunk - egyiken az idei pénztárcabarát almás okosmobilról láthatunk rendereket, míg a másikon az iPhone-ok esetleges új töltője szerepel.

A MacBookokról és az iPadekről is tudtunk meg érdekességeket. Kiderült ugyanis, hogy az Apple 5-5 új modellt mutathat be idén mindkét termékcsaládból. Az almás laptopok esetében ráadásul hatalmas teljesítménybeli gyarapodásra is számíthatunk a legújabb Intel processzorokkal, az iPadekbe pedig megérkezhet a FaceID funkció.

A konkurensek frontján is derültek ki érdekességek. Azon például erősen meglepődtünk, hogy hamarosan érkezhet az első kilenckamerás okostelefon. A finoman szólva érdekes koncepcióval nem a Samsung, hanem az okostelefon iparban eddig ismeretlen, Light nevű cég rukkolhat elő. Előbbi egyébként valamit csúnyán benézett az elmúlt hetekben, hiszen egy hiba folytán a koreai okostelefonok néhány helyen maguktól küldözgettek privát fotókat a kontaktoknak. Ciki.

A Samsungról egyébként azt is pletykálják, hogy a jövő év elején fenekestül felforgatják a mobilipart, hiszen a várható Galaxy X mellett leránthatják a leplet az első hajlékony kijelzős, szétnyitható készülékről is.

Az Apple, vagyis pontosabban Siri részéről is láthattunk egy kellemetlen bakit, ugyanis az iPhone-ok személyes asszisztense nemrég a brit parlamentben próbált meg felszólalni, amit nem igazán díjazott az éppen beszédet mondó védelmi miniszter.

Ha nem csak ezen a héten maradtál le, akkor az előző összefoglalónkat itt olvashatod el.

Apple hírek:

Tech hírek:

Tesztek:

Alkalmazások és játékok:

Almás pletkyák:

 


Kommentek megjelenítése