Az Apple egyszerűen lealázza a Google-t a mobilfizetésben

Tech Hírek   |   2018.07.01 - 18:00   |   Írta: SzavaRicsi   |   4775
01. júl Az Apple egyszerűen lealázza a Google-t a mobilfizetésben

Tíz napja elérhető az Apple Pay Lengyelországban, az iOS-es mobilfizetés pedig csúnyán felülmúlta a Google Pay számait.

Mindenek előtt meg kell jegyezni, hogy az eszközök számában az Androidnak áll a pálya. Nem is kevéssel - Lengyelországban a mobilok 64 százalékán Android rendszer fut, ez a 22 millió felhasználó mellett csupán 550 ezer eszközön hasít az iOS.

Az Android saját mobilfizetéses alkalmazása, azaz a Google Pay a megjelenése után 4 hónappal még csak 25 000 felhasználóval dicsekedhetett, amíg az Apple-nek talán nem egészen egy napra volt szüksége ehhez a számhoz. Jelenleg, tíz nappal az Apple Pay lengyel indulása után már 200 000 felhasználója van a szolgáltatásnak. Ha az összesített számokat figyeljük, akkor a Google Pay-nek a 2016 novemberi bevezetése óta 300 ezer használója van összesen.

Az, hogy az Android felhasználóknak csak kis százaléka használja Google Pay-t, nem jelenti azt, hogy csak az iPhone-osok fizetnek a mobiljukkal. Tudni illik, az iOS eszközökön csupán az Apple Pay-en keresztül bonyolíthatunk le NFC chippel való fizetéseket, míg az Androidnál van alternatíva. A lengyel bankoknál inkább a HEC, vagyis a kártyaemuláció a bevett módszer, ami szintén NFC-n keresztüli fizetésre ad lehetőséget. Ennek körülbelül egymillió felhasználója van a térségben, ami arányaiban még mindig az Apple Pay-nek kedvez. Ráadásul még így is rengeteggel.

Hazánkban még mindig nem érhető el az Apple Pay, ami miatt rengetegen orrolunk az Apple-re. Lengyelország támogatása egy jó jelnek ígérkezik, azonban Németországban például még mindig nem használható az iOS-es mobilfizetés, így nem igazán tudhatjuk, hogy mire számítsunk.

Forrás: AppleRider/AppleInsider

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése