HasznaltAlma ÁSZF és Hirdetési Szabályzat

Hirdetési szabályzat
FIGYELEM: A Szabályzat megszegése azonnali kitiltáshoz vezet!

 • A HasznaltAlma weboldalán az ingyenes apróhirdetés feladás, kizárólag nem haszonszerzés céljából, és nem kereskedői jelleggel hirdető magánszemélyek számára ingyenes! 

 • 1. A Hasznaltalma.hu fenntartja a jogot, hogy megítélje a hirdetés valószerűségét, valódiságát és jogszerűségét, valamint a hirdető magán vagy üzleti profilba való besorolását.  
 • 2. Minden hirdetés tartalmáért a hirdetést feladó személy vállalja a mindennemű jogi felelősséget.
 • 3.Kötelező minden hirdetéshez a termék valós árát megadni.
 • 4. A Hasznaltalma.hu, bár a hirdetések tartalmát jogosult, de nem köteles ellenőrizni. A Hasznaltalma.hu a harmadik fél által feladott hirdetések tartalmáért, valamint az azzal okozott vagy összefüggésben felmerült vagyoni vagy nem vagyoni kárért, nem vállal felelősséget!
 • 5. Az oldalon kizárólag Apple terméket, illetve az Apple termékek tartozékait, kiegészítőit, okosotthon termékek, konzolok és a márkához kapcsolódó szoftvereket, és hardvereket lehet hirdetni.
 • 6. Az oldalon szerviz szolgáltatás apróhirdetést kizárólag szerződött szervizpartnereink helyezhetnek el.
 • 7. TILOS a HasznaltAlma.hu weboldalán Apple másolat, vagy klón termékek hirdetése!
 • 8. TILOS az oldalon a nem megbízható magán személyeknek a Postázás, utánvét, vagy előreutalás az oldalon
 • 9. TILOS az oldalon a felvásárlás hirdetése magánszemélyeknek
 • a. Töröljük a nem megfelelő kategóriában elhelyezett hirdetéseket, Pl: felvásárlás hirdetés elhelyezése a Kersek kategórián kívül!
 • b. Töröljük a duplán vagy többszörösen megjelent hirdetéseket!
 • c. Töröljük a nem magyar nyelven feladott hirdetéseket!
 • d. Töröljük a többszörösen regisztrált felhasználókat!
 • e. Töröljük az ár nélkül vagy a termék valós használt piaci árától nagyban eltérő  áron meghirdetett termékekekt!
 • f.  Töröljük a magánszemélyként hirdető kereskedőket, amennyiben nem fogadják el a kereskedői profilt!
 • g. Azonnali törlésre és kitiltásra kerülnek a csalás, visszaélés (pl: előre utalsá szövegével feladott hirdetések), vagy vagy egyéb jogellenes magatartás gyanújába keveredő hirdetők és hirdetéseik!
 • h. Törlésre kerülnek a nem megfelelő képekkel pl: Internetről letöltött, saját reklámot, logót tartalmazó kép, esztétikailag nem az oldalhoz illő kép, bankjegyek tertalmazó kép, a képből 5%-nál nagyobb területet kitakaró cég logók, cég nevek, esetleg az oldaról elirányító weblap címeket tartalmazó képekkel feladott hirdetések.
 • i. Törlésre kerülnek a nem megfelelő kategóriában feladott hirdetéseket, mint pl: felvásárlás hirdetése a KERESEK kategórián kívül, vagy telefon tok hirdetése az iPhone kategóriákban!
 • j. Törlésre kerülnek a megtévesztő és a HasznaltAlma.hu weboldaláról kizárólag egy másik oldalra átvezető szövegű és  képekkel ellátott hirdetések!
 • k. Töröljük azokat a hirdetéseket amiben más weboldalk linkje van elhejezve!
 • l.Töröljük azokat a hirdetéseket és azonnali tiltásra kerül a hirdető, amiben előre utalás szöveg van elhejezve! (kivéve, ha megbizható az eladó)
 • m. Véglegesen töröljük azokat a felhasználókat, akik többször, figyelmeztetésünk ellenére is megszegik a hirdetési szabályzatot!

Ha bárki lejárt, vagy feltehetően jogellenes magatartás megvalósítását célzó, csalás vagy visszaélés gyanújába keveredő hirdetést talál, esetleg kár érte az oldalon, kérem, haladéktalanul jelezze azt felénk, és mi azonnal töröljük a hirdetést és a hirdetés feladóját is az oldalról. Erre már lehetőség van a Termék jelentése menüponttal a hirdetésekben. Ez a menüpont kizárólag regisztrált és bejelentkezett felhasználóknál működik. Szintén kérjük jelezni, ha bárki feltehetőleg fordítóprogrammal megírt üzenetet kap külföldről!

 • 9. A HasznaltAlma.hu weboldalán kereskedőként vagy magánszemélyként is regisztrálhatsz, a HasznaltAlma fenntartja a jogot annak eldöntésére, hogy egy hirdetés kereskedőinek minősül-e. 
 • 10. A céges hirdetőknek 1db hirdetése feladása 1000pont, ami 45 nap után automatikusan inaktíválódik az oldalon és be kerül a Lejárt/törölt  hirdetések közé, ahol még 45 napig elérhető a felhasználó számára.
 • 11. A magánszemélyként regisztrált felhasználóknak 3db ingyenes és 50db fizetett 1000 Pont/hirdetés lehet az oldalon egy időben, ezek a hirdetések 90 nap után automatikusan törlődnek az oldalról és bekerülnek a Lejárt/törölt hirdetések közé, ahol még 180 napig elérhető a felhasználó számára.  A lejárt/törölt hirdetésekben lévő apróhirdetéseket bármikor vissazteheted az Aktív hirdetések közé. Magánszemélyeknek a hirdetés  megújítás 3-21 nap között  1000 pont, 21 nap után ingyenes.
 • 12. A kereskedőként regisztrált felhasználóknak ingyenes hirdetés feladás NEM lehetséges. 
 • 12/a A Céges előfizetőknek hirdetés megújítás 24h -14 napig 500 pont 14 nap után ingyenes.
 • 12/b Céges előfizetőknek az ingyenes hirdetés megújítás kizárólag érvényes kedvezményes csomagban lehetséges, egyéb esetekben 1000 pont.
 • 12/c Céges előfizetőknek a keresk kategóriában Apple FELVÁSÁRLÁS hirdetése Maximum 10db lehet!
 • 12/d Céges és magán előfizetők hirdetés megújítása 24h-nál korábban nem lehetséges.
 • 12/e Cégeknek a havidíjas csomagjainkban automatikus hirdetés megújítás is aktíválható.
 • 13. Új termék kategóriában magán profillal kizárólag 500 pontért lehet hirdetést feladni
 • 14. Friss regisztráció első hirdetése kizárólag adminisztrátori ellenőrzés után jelenik meg az oldalon!
 • 15. Magán profilla regisztrált felhasználó, ha eléri az ingyenes hirdetési db számot, további hirdetés feladásához díjfizetésre van szükség. A Hasznaltalma.hu oldalon, ez hirdetési pontok vásárlását jelenti. 1pont=1Ft.  A pontok vásárlásáról ITT olvashatsz bővebben.
 • 16. A szabályzat mellett,az oldal aljáról a „Kapcsolat” menüpontból elérhető, kapcsolat fülről írhattok levelet, vagy az info@hasznaltalma.hu e-mail címre. Szívesen segítünk hirdetőknek és vásárlóknak egyaránt! 
 • 17. Tiltott termékek: A hatályos magyar jogszabályok értelmében forgalomba nem hozható termékeket tilos a Weblapon értékesíteni. 
 • Törlésre kerül minden olyan hirdetés amiben a hirdető megszegi a fenti feltételeket.
 • Automatikusan törlésre kerülnek a név nélkül leadott negatív hirdetői értékelések.

A Felhasználó a Szolgáltatás használatának megkezdésével elfogadja és magára nézve kötelezőnek ismeri el a jelen Szabályzat, továbbá a HasznaltAlma.hu szabályzatának rendelkezéseit. Az Adatvédelmi szabályzat a jelen Szabályzat részét képezi és annak rendelkezéseire figyelemmel értelmezendő. A Szolgáltatás használatának megkezdésével a Felhasználó és a HasznaltAlma.hu között online szerződés jön létre, a jelen Szabályzatban foglalt feltételekkel.  A Szolgáltatás igénybevételével létrejött szerződés nem minősül írásbeli szerződésnek, a HasznaltAlma.hu azt nem iktatja. A szerződés létrejöttét az elektronikusan elmentett, hirdetési adatok és az igénybe vett szolgáltatásokra vonatkozó adatok igazolják. A HasznaltAlma.hu jogosult a Felhasználót a Szolgáltatás használatából kizárni, amennyiben kétséget kizáróan megállapítható, hogy a Felhasználó által megadott adatok nem valós elemeket is tartalmaz. 

A HasznaltAlma weboldalán kizárólag  az oldalon regisztrált felhasználók hirdethetnek. Regisztrálni csak Magyarországról lehet. REGISZTRÁLOK

Azok akik Magyarországon kívülről szeretnének regisztrálni és nem aktiválódik a profiljuk, e-mailben jelezzék felénk és mi aktiváljuk a profiljukat.

 

Belső üzenet küldő rendszer

Az üzenetküldő rendszeren küldött üzenetek csak a HasznaltAlma Weboldal felületén tekinthetők meg. Új üzenet érkezéséről a Felhasználó ingyenesen e-mail értesítőt kap, valamint a jobb felső sarokban a bejelentkezett felhasználó neve mellett egy piros karikában megjenítjük az olvasatlan üzenetek számát. A Weboldal üzenetküldő rendszerén keresztül folytatott kommunikációt a HasznaltAlma csapata jogosult, de nem köteles ellenőrizni annak érdekében, hogy az csak a feladott hirdetésekkel kapcsolatos kommunikációra terjedjen ki, továbbá hogy annak hangneme ne legyen sértő, bántó, illetve uszító. Kommunikáció alatt érteni kell többek között: írásbeli üzenetet, illetve az üzenetben elküldött bármely csatolmányt, azzal, hogy abba beleértendő valamennyi tartalom, amelyet a Felhasználók az üzenetküldő rendszerbe feltöltenek. Az üzenetküldő rendszeren küldött üzenetek törlésre kerülnek a HasznaltAlma által, amennyiben az üzenet feladásától, továbbá egy hirdetésre vonatkozó, ugyanazon Felhasználók között üzenetfolyam utolsó üzenetének feladásától számított 28 nap alatt felhasználói aktivitás nem történik, vagy a megküldött üzenethez tartozó tárgy-hirdetés törlésre vagy eltávolítása kerül a Weboldalról. A Társaság nem felelős az üzenet elérhetetlenné tételéből eredő bármely kárért, amennyiben az a Szabályzat rendelkezéseinek megfelelően történt. A HasznaltAlma.hu-n az Üzleti Felhasználók hirdetései esetén az üzenetküldés azzal az eltéréssel működik, hogy a hirdetésre jelentkezni kívánó felhasználó első üzenetének elküldésével vállalja, hogy saját regisztrált e-mail címét és telefonszámát, valamint üzenete tartalmát az üzenetküldő rendszer elküldi a hirdető részére, a hirdető e-mail címére. Ezt követően az üzenetváltások az üzenetküldő rendszeren kívül, az érintett felhasználók e-mail fiókján keresztül vagy telefonon történhetnek. Egyebekben az első üzenet elküldésére a jelen bekezdés rendelkezései vonatkoznak. A HasznaltAlma.hu-n az XML csomagokban regisztrálok a hirdetésfeladás során a hirdetők választhatják azt az opciót is, hogy a hirdetésre jelentkezni kívánó felhasználók számára a kapcsolatfelvétel lehetőségét nem a Weboldal üzenetküldő rendszerén keresztül, hanem a hirdetés mellett elhelyezett “Irány a bolt” gomb segítségével a hirdető által üzemeltetett külső weboldalra történő átirányítás útján biztosítják. Ebben az esetben a hirdetésre jelentkező felhasználók és a HasznaltAlma.hu hirdetője között már az első, és ezt követő valamennyi üzenetváltás is a Weboldal üzenetküldő rendszerén kívül történik, a felhasználók által a Weboldalon megadott személyes adatok, ideértve az e-mail címet és telefonszámot is, nem kerülnek továbbításra. Az Irány a bolt gomb megnyomását követően az üzenetváltásra és adatkezelésre a hirdető saját külső weboldalának felhasználási szabályzata és adatkezelési szabályzata alkalmazandó.

 

 Házhozszállítás  #maradjotthon

Bevezettük az oldalon a házhozszállítást, a MEGBÍZHATÓ ELADÓK  és a velünk szerződött partner csomagban hirdető kereskedők részére, így megkönnyítve ez eladást és a vásárlást az oldalt használóknak.

Abban az esetben, ha megrendeled a házhozszállítást, ki kell töltened egy megrendelő lapot a számlázási és szállítás cimeddel és megjegyzéssel, ide küldi majd az eladó a terméket.

A megrendelő lapon megadott adatokat egy e-mailben elküldjük az eladónak és a vevőnek, így össze kapcsolva őket és leegyszerüsitve az adás-vételt és szállítást.

A házhozszállítás időtartamát és árát minden esetben a terméket eladó felhasználó határozza meg, amit a megrendelő a termék megrendelésvel tudomásul vesz és elfogad.

A házhozszállítás ára előfordulhat, hogy változik a termék fizetési feltételeivel. Pl: Utánvét vagy előreutalás!

Az  eladónak 24h belül fel kell venni a kapcsolatot a vevővel e-mailben vagy telefonon.

A megrendelés nem kötelezi sem a vásárlót sem az eladót a termék megvételére.

A vásárlás után érdemes értékelést készíteni a megvásárolt termékről, házhozszállításról és eladóról.

A megrendelt termék szállításával kapcsolatban minden esetben az eladót kell keresni, NEM a HasználtAlmát!

Amennyiben bármilyen ötletetek van a házhozszállítással kapcsolatban,  jelezzétek nekünk e-mailben.

A házhozszállítás megrendelésével elfogadod a szállítás fenti feltételeit

 

Ajánlások

A visszaélések visszaszorítása, illetve a hirdetők és vásárlók védelme érdekében aHasznaltalma.hu az alábbi ajánlásokat teszi: 

A hirdetésekben minden bejelentkezett tagunknak lehetőség van a hirdetett termék jelentésére, ha csalás, valamilyen visszaélés gyanúja, vagy esetleg lejárt hirdetést talál.

Készítsetek értékelést egymásról az adás-vétel-el kapcsolatban és , ha valaki eléri a 100 pozitív értékelést az jogosult lehet a megbízható eladó ( trust seller) titulust-ra.

Használt Apple termék vásárlása előtt, a vásárló biztonsága érdekében, mindenképpen érdemes bizonyos biztonsági lépéseket tenni. Erre az oldalon több lehetőséget is biztosítunk. 

1. Elsősorban érdemes leellenőrizni az eszköz szériaszámát, az „aktiválási zár” állapotát, vagy, ha garanciális készülékről van szó, akkor az Apple garanciát. Hirdetőinket segítjük azzal, hogy nálunk egy csokorban gyűjtve megtalálhatja, hogy mindezt hol ellenőrizheti: 

a. A főoldal bal szélén, a hirdetések alatt található egy garancia ellenőrző banner, valamint az „Aktiválási zár ellenőrző” banner is.

b. A főoldalon a láblécben az „Szabályzat” fülre kattintva alul, mindhárom ellenőrző: az „Apple szériaszám ellenőrzése!”, az „Aktiválási zár ellenőrző”, valamint az „Apple garancia ellenőrzés” bannert is elhelyeztünk. 

Ezek a bannerek az Apple hivatalos oldalára továbbítják a felhasználót, ahol az Apple hivatalos adatbázisában könnyedén ellenőrizheti a megvásárolni tervezett eszköz adatait.

2. Szintén a főoldalon, a bal oldali menüben, található „Lopott Apple termék kereső” szolgáltatásunk, ahova lehetőséget biztosítunk hirdetőknek lopott, vagy elhagyott eszközeik keresésére, ami egyúttal lehetőséget teremt a jövőbeni vásárlóknak ellenőrizni, hogy megvásárolni tervezett termék nincs-e ezek között.  

3. Bizonyos esetekben a Google kereső szintén segítséget nyújthat a felhasználóknak a termék eredetének és korának a megállapítására.

4. Felhívjuk a vásárlók figyelmét arra, hogy a legbiztonságosabb vásárlási mód a személyes vásárlás. Semmiképpen sem ajánljuk az előreutalást apróhirdetések esetében. Ugyanakkor a személyes vásárlásnak is megvannak a maga kockázatai, így érdemes nyilvános helyet választani az áru átvételére és kifizetésére. 

5. Mindig érdemes kérni az eredeti számlát, garanciajegyet, vagy akár a dobozt, amiben vásárolták. 

6. A hirdetők is fokozott figyelemmel járjanak el, különösen, ha fordítóprogrammal megírt üzenetet kapnak külföldi vásárlótól (különösen tekintettel Nigériára), vagy valaki gyanús vásárlói magatartást tanúsít!   

Az online adás-vétellel kapcsolatban már több cikkünk is született, melyeket mindenkinek érdemes elolvasni. Sok kellemetlenségtől kímélhetitek meg magatokat. 

 

Általános Szerződési Feltételek

Révai Károly EV Bp. 1173 Marabu u 20, cégjegyzékszám: 35871331 Bankszámla Szám OTP: 11773171-00104575 (továbbiakban: Üzemeltető), hirdető ügyfelei (továbbiakban: Hirdető), illetve valamennyi igénybe vevő részére a jelen Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban: ÁSZF) tartalmazzák a www.hasznaltalma.hu, www.hasznaltandroid.hu, www.zoldautok.hu és www.applehirek.com honlapon (továbbiakban: honlap) igénybe vehető szolgáltatásokra vonatkozó alapvető jogokat és kötelezettségeket.

Jelen általános szerződési feltételek valamennyi hirdetési- és egyéb szerződésre (továbbiakban: hirdetési szerződés) irányadóak, feltéve, hogy szerződő felek írásbeli megállapodása ettől eltérően nem rendelkezik.

A honlap használatának megkezdésével valamennyi igénybe vevő ráutaló magatartással elfogadja az alábbiakban meghatározott felhasználási feltételeket. A honlapot minden igénybe vevő kizárólag a saját kockázatára és felelősségére használhatja. A jövőben történő felhasználási feltételeket érintő módosításokat Üzemeltető jelen oldal felhasználási feltételeket tartalmazó részén közzéteszi és a változásra felhasználók figyelmét felhívja. 

 Jogi nyilatkozat

A www.hasznaltalma.hu egy, az interneten elérhető adatbázis, a HasznaltAlma.hu ezen adatbázis előállítója és fenntartója. Az 1999. évi LXXVI. törvény (Szjt.) 84/A. § (1) bekezdése alapján az adatbázis előállítójának hozzájárulása alapján lehet az adatbázisból másolni vagy nyilvánossághoz közvetíteni, az engedély nélküli kimásolás illetőleg megjelentetés jogellenes cselekmény. Ezúton tájékoztatjuk, hogy a HasznaltAlma.hu minden jogi eszközt igénybe vesz és fellép a jogellenes cselekményekkel szemben.

A honlap használatba vétele kizárólag a fenti feltételeknek megfelelő formában történhet!

A HasznaltAlma weboldalán történő  apróhirdetés feladásával, a hirdető elfogadja a jelenlegi adatvédelmi és hirdetési szabályzatot!

Kapcsolódó cikk:

 

Köszönettel HasználtAlma™.
Mobil: +36 30 393 5316
iMessage/Viber/WatsApp
info@hasznaltalma.hu

Enjoy the site:) 
Amennyiben bármilyen ötletetek van a házhozszállítással kapcsolatban, vagy az oldallal kapcsoladban jelezzétek nekünk e-mailben.

A Szolgáltató fenntartja magának a változtatás jogát mind a jelen Szabályzat, mind az általa üzemeltetett Honlap, és a rajta keresztül elérhető szolgáltatások és anyagok tekintetében, A HasznaltAlma weboldalán történő  apróhirdetés feladásával, a hirdető elfogadja a jelenlegi adatvédelmi és hirdetési szabályzatot!