HIRDETÉSI SZABÁLYZAT

A HasznaltAlma weboldalán történő  apróhirdetés feladásával, a hirdető elfogadja a jelenlegi szabályzatot!

 

A HASZNALTALMA WEBOLDALÁN AZ APRÓHIRDETÉS KIZÁRÓLAG MAGÁNSZEMÉLYEK SZÁMÁRA INGYENES!

 • 1. Minden hirdetés tartalmáért a hirdetést feladó személy vállalja a mindennemű jogi felelősséget.
 • 2. A Hasznaltalma.hu, bár a hirdetések tartalmát jogosult, de nem köteles ellenőrizni. A Hasznaltalma.hu a harmadik fél által feladott hirdetések tartalmáért, valamint az azzal okozott vagy összefüggésben felmerült vagyoni vagy nem vagyoni kárért, nem vállal felelősséget!
 • 3. Az oldalon kizárólag Apple terméket, illetve az Apple termékek tartozékait, kiegészítőit, a márkához kapcsolódó szoftvereket, és hardvereket lehet hirdetni.
 • 4. Az oldalon szerviz szolgáltatás apróhirdetést kizárólag szerződött szervizpartnereink helyezhetnek el.
 • 5. A HasznaltAlma.hu weboldalán Apple másolat, vagy klón termékek hirdetése TILOS!
 • 6. Kötelező minden hirdetéshez a termék valós árát megadni.
 • 7. A Hasznaltalma.hu fenntartja a jogot, hogy megítélje a hirdetés valószerűségét, valódiságát és jogszerűségét, valamint a hirdető profilba való besorolását.  
 • 8. Töröljük a nem megfelelő kategóriában elhelyezett hirdetéseket!
 • a. Töröljük a duplán vagy többszörösen megjelent hirdetéseket!
 • b. Töröljük a nem magyar nyelven feladott hirdetéseket!
 • c. Töröljük a többszörösen regisztrált felhasználókat!
 • d. Töröljük az ár nélkül vagy a termék valós használt piaci árától nagyban eltérő  áron meghirdetett termékekekt!
 • e. Töröljük a magánszemélyként hirdető kereskedőket, amennyiben nem fogadják el a kereskedői profilt!
 • f. Törlésre kerülnek a csalás, visszaélés vagy egyéb jogellenes magatartás gyanújába keveredő hirdetők és hirdetéseik!
 • g. Törlésre kerülhetnek a nem megfelelő képekkel, vagy nem megfelelő kategóriában feladott hirdetések.
 • Mint Pl: Internetről letöltött, saját reklámot, logót tartalmazó kép, vagy esztétikailag nem az oldalhoz illő kép!Szabolcs-Szatmár-Bereg
 •  
 • h. Törlésre kerülnek a megtévesztő és a HasznaltAlma.hu weboldaláról kizárólag egy másik oldalra átvezető szövegű és hirdetések!
 • i. Véglegesen töröljük azokat a felhasználókat, akik többször, figyelmeztetésünk ellenére is megszegik a hirdetési szabályzatot!
 • j. Töröljük azokat a hirdetéseket amiben más weboldalk linkje van elhejezve!
 • k.Töröljük azokat a hirdetéseket amiben előre utalás szöveg van elhejezve!
 • l. Töröljük a szervizszolgáltatással kapcsolatos hirdetéseket, ha nem az Apple Szervizszolgáltatás kategóriájában van elhelyezve, vagy nem regisztrált szervizpartner a hirdető!

Ha bárki lejárt, vagy feltehetően jogellenes magatartás megvalósítását célzó, csalás vagy visszaélés gyanújába keveredő hirdetést talál, esetleg kár érte az oldalon, kérem, haladéktalanul jelezze azt felénk, és mi azonnal töröljük a hirdetést és a hirdetés feladóját is az oldalról. Erre már lehetőség van a Termék jelentése menüponttal a hirdetésekben. Ez a menüpont kizárólag regisztrált és bejelentkezett felhasználóknál látszik. Szintén kérjük jelezni, ha bárki feltehetőleg fordítóprogrammal megírt üzenetet kap külföldről!

 • 9. A HasznaltAlma.hu weboldalán kereskedőként vagy magánszemélyként is regisztrálhatsz, a HasznaltAlma fenntartja a jogot annak eldöntésére, hogy egy hirdetés kereskedőinek minősül-e. 
 • 10. A céges hirdetőknek  a hirdetése 45 nap után automatikusan inaktíválódik az oldalon és be kerül a Lejárt/törölt  hirdetések közé, ahol még 180 napig elérhető a felhasználó számára.
 • 11. A magánszemélyként regisztrált felhasználóknak 5db ingyenes és 10db fizetett (500iPont/hirdetés) hirdetése lehet az oldalon egy időben, ezek a hirdetések 60 nap után inaktíválódnak az oldalon és bekerülnek a Lejárt/törölt hirdetések közé, ahol még 180 napig elérhető a felhasználó számára.  A lejárt/törölt hirdetésekben lévő apróhirdetéseket bármikor vissazteheted az Aktít hirdetések közé.
 • 12. A kereskedőként regisztrált felhasználóknak 200db fizetett hirdetése (500iPont/hirdetés) lehet az oldalon egy időben.
 • A Céges és magán előfizetők hirdetés megújítása egységesen 300 iPont. Cégeknek a havidíjas csomagjainkban automatikus és ingyenes hirdetés megújítás is aktíválható.
 • 13. Új termék kategóriában kereskedői profillal kizárólag Pontokért lehet hirdetést feladni!
 • 14. Friss regisztráció első hirdetése kizárólag adminisztrátori ellenőrzés után jelenik meg az oldalon!
 • 15. Abban az esetben, ha valaki eléri az ingyenes hirdetési korlátot, vagy kereskedőként regisztrált az oldalon további hirdetés feladásához díjfizetésre van szükség. A Hasznaltalma.hu oldalon, ez hirdetési iPontok vásárlását jelenti. 1pont=1Ft.  A pontok vásárlásáról ITT olvashatsz bővebben.
 • 16. A szabályzat mellett,az oldal aljáról a „Kapcsolat” menüpontból elérhető, kapcsolat fülről írhattok levelet, vagy az info@hasznaltalma.hu e-mail címre. Szívesen segítünk hirdetőknek és vásárlóknak egyaránt! 
 • 17. Tiltott termékek: A hatályos magyar jogszabályok értelmében forgalomba nem hozható termékeket tilos a Weblapon értékesíteni. 
 • Törlésre kerül minden olyan hirdetés amiben a hirdető megszegi a feltételeket.

A Felhasználó a Szolgáltatás használatának megkezdésével elfogadja és magára nézve kötelezőnek ismeri el a jelen Szabályzat, továbbá a HasznaltAlma.hu szabályzatának rendelkezéseit. Az Adatvédelmi szabályzat a jelen Szabályzat részét képezi és annak rendelkezéseire figyelemmel értelmezendő. A Szolgáltatás használatának megkezdésével a Felhasználó és a HasznaltAlma.hu között online szerződés jön létre, a jelen Szabályzatban foglalt feltételekkel.  A Szolgáltatás igénybevételével létrejött szerződés nem minősül írásbeli szerződésnek, a HasznaltAlma.hu azt nem iktatja. A szerződés létrejöttét az elektronikusan elmentett, hirdetési adatok és az igénybe vett szolgáltatásokra vonatkozó adatok igazolják. A HasznaltAlma.hu jogosult a Felhasználót a Szolgáltatás használatából kizárni, amennyiben kétséget kizáróan megállapítható, hogy a Felhasználó által megadott adatok nem valós elemeket is tartalmaz. 

Regisztrációkor a kereskedői regisztrációhoz 1000 pontot magánszemély regisztrációhoz 500 pontot adunk, ezeket a pontokat szabadon felhasználhatod kiemeléshez vagy plusz hirdetésfeladáshoz. Azok a felhasználók akik magán profillal regisztrálnak az oldalon, de üzleti jelleggel hirdetnek a hirdetésük csak akkor aktiválódik, ha minimum 5000 iPontot feltöltenek a profiljukba.  Kereskedői profillal regisztrált felhasználóknak a minimum pontfeltöltés 10.000. A feltöltés után a pontok szabadon felhasználhatók a hirdetés kiemelésére, vagy több hirdetés elhelyezésére az oldalon.

A HasznaltAlma weboldalán kizárólag  az oldalon regisztrált felhasználók hirdethetnek. Regisztrálni csak Magyarországról lehet. REGISZTRÁLOK

Azok akik Magyarországon kívülről szeretnének regisztrálni és nem aktiválódik a profiljuk, e-mailben jelezzék felénk és mi aktiváljuk a profiljukat.

 

Ajánlások

 

A visszaélések visszaszorítása, illetve a hirdetők és vásárlók védelme érdekében aHasznaltalma.hu az alábbi ajánlásokat teszi: 

A hirdetésekben minden bejelentkezett tagunknak lehetőség van a hirdetett termék jelentésére, ha csalás, valamilyen visszaélés gyanúja, vagy esetleg lejárt hirdetést talál.

Készítsetek értékelést egymásról az adás-vétel-el kapcsolatban és , ha valaki eléri a 100 pozitív értékelést az jogosult lehet a megbízható eladó ( trust seller) titulust-ra.

Használt Apple termék vásárlása előtt, a vásárló biztonsága érdekében, mindenképpen érdemes bizonyos biztonsági lépéseket tenni. Erre az oldalon több lehetőséget is biztosítunk. 

1. Elsősorban érdemes leellenőrizni az eszköz szériaszámát, az „aktiválási zár” állapotát, vagy, ha garanciális készülékről van szó, akkor az Apple garanciát. Hirdetőinket segítjük azzal, hogy nálunk egy csokorban gyűjtve megtalálhatja, hogy mindezt hol ellenőrizheti: 

a. A főoldal bal szélén, a hirdetések alatt található egy garancia ellenőrző banner, valamint az „Aktiválási zár ellenőrző” banner is.

b. A főoldalon a láblécben az „Szabályzat” fülre kattintva alul, mindhárom ellenőrző: az „Apple szériaszám ellenőrzése!”, az „Aktiválási zár ellenőrző”, valamint az „Apple garancia ellenőrzés” bannert is elhelyeztünk. 

Ezek a bannerek az Apple hivatalos oldalára továbbítják a felhasználót, ahol az Apple hivatalos adatbázisában könnyedén ellenőrizheti a megvásárolni tervezett eszköz adatait.

2. Szintén a főoldalon, a bal oldali menüben, található „Lopott Apple termék kereső” szolgáltatásunk, ahova lehetőséget biztosítunk hirdetőknek lopott, vagy elhagyott eszközeik keresésére, ami egyúttal lehetőséget teremt a jövőbeni vásárlóknak ellenőrizni, hogy megvásárolni tervezett termék nincs-e ezek között.  

3. Bizonyos esetekben a Google kereső szintén segítséget nyújthat a felhasználóknak a termék eredetének és korának a megállapítására.

4. Felhívjuk a vásárlók figyelmét arra, hogy a legbiztonságosabb vásárlási mód a személyes vásárlás. Semmiképpen sem ajánljuk az előreutalást apróhirdetések esetében. Ugyanakkor a személyes vásárlásnak is megvannak a maga kockázatai, így érdemes nyilvános helyet választani az áru átvételére és kifizetésére. 

5. Mindig érdemes kérni az eredeti számlát, garanciajegyet, vagy akár a dobozt, amiben vásárolták. 

6. A hirdetők is fokozott figyelemmel járjanak el, különösen, ha fordítóprogrammal megírt üzenetet kapnak külföldi vásárlótól (különösen tekintettel Nigériára), vagy valaki gyanús vásárlói magatartást tanúsít!   

Az online adás-vétellel kapcsolatban már több cikkünk is született, melyeket mindenkinek érdemes elolvasni. Sok kellemetlenségtől kímélhetitek meg magatokat. 

Kapcsolódó cikk:

Köszönettel HasználtAlma™.
Mobil: +36 30 393 5316
iMessage/Viber/WatsApp
info@hasznaltalma.hu

Enjoy the site:) 

A Szolgáltató fenntartja magának a változtatás jogát mind a jelen Szabályzat, mind az általa üzemeltetett Honlap, és a rajta keresztül elérhető szolgáltatások és anyagok tekintetében.