Úgyis csinálod, ha iPhone-od van!

Tech Hírek   |   2016.05.16 - 20:00   |   Írta: Pausch Rita   |   140847
16. máj Úgyis csinálod, ha iPhone-od van!

Avagy miért húzzuk ki a gyufát az androidosoknál…

Itt egy lista arról, hogy melyek azok a vörös posztó tettek egy iPhone felhasználó viselkedésében, melyektől más „nem-iPhone-használó” népek esetenként picit felbosszanthatják magukat.

Mi, iPhone felhasználók, bármit is teszünk, nem direkt csináljuk, de ezt hiába is magyaráznánk, úgysem hinnék el nekünk. Pedig állítólag észrevétlenül kapcsolódik hozzánk egyfajta jellegzetes magatartás. Amolyan önkritikaként megpróbáltuk összefoglalni, hogy feltehetően mivel is sikerül kihívni a sorsot magunk ellen…   

1. Az én kicsi „iPhone-om”

Baj, hogy azt mondjuk rá, hogy „az iPhone-om”. Ez azért bánthatja a fülüket, mert a Galaxy S7 Edge-em, a Huawei P9-em, a Sony Xperia Z5-öm egyszerűen nem hangzik ennyire jól… Ezért viszont tessék az Apple-t és Jobs-ot okolni, ne minket!

2. We love iPhone

Szeretjük a telefonunkat (az iPhone-unkat), mert olyan jó használni! Erről is az Apple tehet.

3. Almát vegyenek!

Mikor iPhone-t veszel, valami furcsa jedi kötelék alakul ki benned. Elköteleződsz a márka iránt, és öntudatlanul is elkezded promózni, ha akarod, ha nem. Az egyéb készülékek felhasználóit idegesíti, hogy mindig úgy beszélünk az Apple termékekről, mintha fizetnének érte, miközben igazából mi fizettünk. (Nem is keveset.) Állítólag „hittérítők” vagyunk. Ha így is van, a számok eddigi tükrében, nem csináltuk rosszul!

4. Bele az arcukba!

Állítólag „normális emberek” a zsebükben (táskában, elrejtve, titokban) hordják a készüléküket, mi gyakran a kezünkben. Igen, néha valóban előfordul. Sőt az is, hogy ilyenkor az alma ikon is látszik! Ez baj. Nagy baj! Sokak szerint ugyanis így az arcukba nyomjuk, hogy nekünk iPhone készülékünk van és szándékosan mutogatjuk. Nem értjük pontosan mi a baj azzal, ha a készülékünket használjuk, és néha látszik a logó. De, ha ezzel bárkit is boldoggá teszünk, akkor ezúton is bocsánat érte!

5. Tokkal ütöttek

Akiket nem az alma jelvény zavar, azoknak szúrja a szemét a rengeteg tok, amit az iPhone-hoz gyártanak. Szemétség, hogy színes és puccos tokokat is képesek vagyunk venni. Csak én érzem, hogy kicsit nehéz minden igénynek megfelelnünk?

6. Dönteni tudni kell

Azt viszont, kikérjük magunknak, hogy lenéznénk másokat azért, mert nem iPhone-t használnak! Mi nagyon jól tudjuk, mások nem tehetnek róla, hogy rossz döntést hoztak vásárláskor.

7. Alma minden felett

Egy gonosz vád szerint, mikor más gyártó készülékét vesszük a kezünkbe, lebiggyesztjük a szánkat és kicsit szánakozva nézünk, valahogy úgy, mintha egy Nokia 1100-ast tartanánk a kezünkben. Pedig szó sincs arról, hogy Nokiának néznék az adott telefont! Mindig tisztában vagyunk vele milyen márka.

8. Szelfi mérgezés

Mindenféle tudományosságot nélkülöző kutatások szerint, egyetlen másik márka felhasználói sem készítenek ennyi szelfit. Komolyan meg kellene kövezni magunkat, amiért szeretünk fotózni?

9. A Lightning nem micro USB, ám!

Legnagyobb jóindulattal sem tudjuk kölcsönadni a töltőnket. Hiába kérnek rá. Irigyeknek hisznek minket, pedig tényleg odaadnánk! Nem tehetünk arról, hogy nekünk Lightning van.

10. Szeretettel, az iPhone-omról

Néha az elküldött emailek alatt az áll: „Az iPhone-omról küldve”(„Az iPad-emről küldve”). Becsszó, nem mi írjuk alá!

11. Emoji túladagolás

Túl sok emojit használunk. Szerintünk pedig épp mások használnak túl keveset, az írott forma önmagában igazán sok félreértésre adhat okot. Egyébként is, a bőség zavarában könnyű elvetni a sulykot…  

Szóval, kedves „nem-iPhone-használó” népek, ezúton is sajnáljuk. (Vagy önmagunkat meg nem hazudtolva, talán mégsem.)

Forrás: MENSXP

Szolgálati közlemény: A cikk azon túl, hogy egy forráson alapul csak egy kis móka. (Tudjátok: humor, irónia, önirónia, stb.) Kérem, egyetlen sorát se vegyétek komolyan, függetlenül attól, hogy milyen gyártó milyen operációs rendszere fut a telefonotokon!  

Kapcsolódó cikk:

MentésMentés

MentésMentés


Kommentek megjelenítése