5+1 módja, hogy megvicceld iPhone-os ismerőseidet!

Alkalmazások - Játékok   |   2016.04.01 - 00:17   |   Írta: Pausch Rita   |   20863
01. ápr 5+1 módja, hogy megvicceld iPhone-os ismerőseidet!

Április elseje a tréfálkozások napja. Ilyenkor nem illik megsértődni, ezért ez a megfelelő idő ugratni az almás ismerősöket. (Feltéve, ha hagyják…)

A nagy viccelődések közepette egyet nem lehet megúszni: valahogy mindenképpen meg kell kaparintani a célpontjaitok készülékét ahhoz, hogy az iroda, vagy a baráti társaság Tréfi törpjévé válhassatok.

Nyelvátállítás – az alap​

Rögtön a lista elejére kerül az egyik klasszikus és talán leggonoszabb móka. Állítsd át áldozatod telefonját valami idegen nyelvre, amit biztos nem ismer! Külön kitolás olyat választani, szigorúan a hecc kedvéért, ami nem a latin ábécét használja…

Beállítások → ÁltalánosNyelv és régió iPhone nyelve. Kiválasztod a szimpatikus nyelvet (pl. japán), aztán elfogadod a „Kész” paranccsal a jobb felső sarokban. Vársz egy kicsit és… 準備できました

Lefagyott kezdőképernyő

Kevésbé galád és könnyebben visszaállítható csíny trükközni egy kicsit a kezdőképernyővel. A tréfa lényege: ismerősöd azt hiszi majd, hogy lefagyott a kezdőképernyője, miközben az égvilágon semmi baja sem lesz a készülékének. Hacsak mérgében földhöz nem vágja…

1. Szigorúan első lépésként: a Home gomb és a lezáró gomb együttes lenyomásával, készíts a kezdőképernyőjéről egy fotót! (A leghatásosabb, ha még van is nem fogadott hívás, olvasatlan üzenet, vagy e-mail.)
2. Nyomj rá az ikonokra, hogy mozgathatóvá váljanak!
3. Készíts egy mappát két ikon egymásra húzásával, amit nevezz el Kezdőképernyőnek, majd pakold bele az összes ikont!
4. Húzd át a mappát egy másik oldalra!
5. BeállításokHáttérkép. A filmtekercsről válaszd ki a képet, amit készítettél a kezdőképernyőről a művelet elején! Majd állítsd be főképernyőnek!
6. Röhögj a háta mögül, amikor hiába tapizza az ikonokat, mert nem történik semmi!

iPhoneception

Mit szólnál, ha egyszer, amikor kioldod a telefonod, az ikonjaid felrobbannának? Kiscicákká változnának… Vagy bármelyik ikonra nyomsz is, egy pornóoldal jön be… Ugye, hogy meglepődnél? Pontosan így lesznek ezzel a barátaid is, ha hozzásegíted őket az élményhez.

1. Nyisd ki a böngészőt és írd be a keresőbe: iphoneception!
2. Válaszd ki, hogy melyik akciót szeretnéd! (Szerintünk a vírus pl. nem rossz.)
3. Nyomd meg a megjelenő nyíl alatti jelet!
4. A megjelenő parancsok közül válaszd ki az alsó sorban a „Főképernyőhöz adás” opciót! Majd nyomd meg, hogy „Hozzáadás”!
5. Nyisd meg az ikon segítségével az oldalt! Majd szépen zárd le a telefont!
6. Nevess, amíg rá nem jön, hogy a Home gombbal kilép!
7. Utána fuss!

(Figyelem! Az iPhoneception a 4 colos készülékekre van optimalizálva. A legújabb iPhone SE például kitűnő áldozat lehet! A nagyobb méretű kijelzőkön alul sötét sáv jelenik meg. Aki nem ért hozzá eléggé, már itt elakadhat, hogy mi történt a telefonnal…)

Kamu kijelzőhiba

Ez talán a legegyszerűbb huncutság az összes közül. Kicsit megváltoztathatod a kijelző színeit, hogy úgy tűnjön, mintha valami probléma lenne vele.

BeállításokÁltalános Kisegítő lehetőségek → 2 opció is van itt, amit választhatsz: Színinvertálás vagy Szürkeárnyalatok.  A két módot eredetileg a látáskárosult felhasználóknak fejlesztették ki.

Kicsit sem korrekt automata javítás és csereszöveg

Egy jó billentyűparancs igazán megkönnyítheti az üzenetírást. Egy rosszul megválasztott billentyűparancs megnehezítheti az életünket. Ideje feldobni áldozataink unalmas, nyugodt életét és elárasztani trágár, illetlen vagy éppen csak gonosz kifejezésekkel az üzeneteiket! Természetesen nem te írod nekik, ők írják majd neked és feltehetőleg másoknak is. Remélhetőleg anélkül, hogy észrevennék, elvégre sokan nem olvassák vissza, mit írnak…   

BeállításokBillentyűzetCsereszöveg+ (hozzáadás). Kifejezés: amire szeretnénk, hogy javítson; Billentyűparancs: amit szeretnénk, hogy javítson. Az „Automata javítást” is tessék bekapcsolni, hogy tényleg nagyot szóljon!

+1  Már jól ismert iMessage trükk

Ez az egyetlen tréfa, amihez nem kell megszerezni a megviccelendő személy iPhone-ját. Korábban már sokan olvastátok nálunk, hogy hogyan is lehet megőrjíteni a haverokat egy egyszerű kis iMessage trükkel. Így jó sokáig várhatják, hogy végre írjatok nekik. Kattintsatok IDE, hogy megtudjátok hogyan hajthatjátok végre!

Jó szórakozást mindenkinek!


Kommentek megjelenítése