Bezárjuk vagy ne zárjuk az appot? Az itt a kérdés!

Alkalmazások - Játékok   |   2016.03.15 - 17:49   |   Írta: Pausch Rita   |   14327
15. márc Bezárjuk vagy ne zárjuk az appot? Az itt a kérdés!

Most kiderül a válasz arra a sokszor feltett kérdésre, hogy érdemes-e bezárni a háttérben futó alkalmazásokat a jobb üzemidőért.

Sokan rákaptak arra, hogy az iOS készülékeiken bezárogatják a háttérben futó alkalmazásokat az eszköz gyorsabb működése érdekében és kitolni az üzemidőt. Nagyon úgy tűnik, hogy ezt teljesen feleslegesen csinálják.

A 9to5Mac portál egyik olvasója (Caleb) úgy döntött, hogy utánajár ennek a dolognak és egyenesen a fővezérnek írta meg kérdését. Ez úgy hangzott, hogy Cook bezárja-e a háttérben futó (multitasking/ többfeladatos) alkalmazásokat és egyáltalán ez szükséges-e.
Mondanunk sem kell, Tim Cook nem válaszolt. Viszont helyette az iOS főnök, Craig Federighi, igen. Noha a válasza tömörre is sikeredett, akkor is látszik, hogy az Alma komolyan veszi a felhasználóit.  Federighi válasza tehát a feltett kérdésre, hogy „nem és nem”. Vagyis, hogy ő maga nem zárja be, és nem is szükséges bezárni az alkalmazásokat.

Egy korábbi Apple alkalmazott szerint valójában a felhasználó semmit sem ér el a gyakran használt alkalmazások állandó kinyitásával és becsukogatásával.

„A modern okostelefonokat úgy tervezik, hogy bőségesen áll memória a rendelkezésükre és meglepődnénk, hogy milyen sokáig maradhat egy-egy alkalmazás inaktív. Ez viszont kevésbé érvényes azon alkalmazásokra, amiket gyakran használunk. Ezeket ugyanis teljesen felesleges folyton bezárni és újra kinyitni, mert nem fogunk ezzel a manőverrel mérhetően jobb üzemidőt elérni.”

A 9to5Mac újságírója szintén egyetért ezzel. Szerinte a háttérben futó alkalmazások valójában csak „pihennek” a memóriában, a rendszer csak előzményként jeleníti meg őket, ezért semmilyen hatással sincs az bezárásuk az üzemidőre.

Kivételt képeznek ez alól azon alkalmazások, amik érezhetően és bizonyítottan szívják az akksit (pl. Facebook). Ezek viszont azok, amelyeket a háttérbe helyezve is használunk és addig is aktív műveleteket végeznek, mint pl. a GPS navigáció, vagy a zenelejátszás. Viszont a háttérben folyó munkamenet is csak addig igaz, amíg szükségünk van a tevékenységre.

A különféle appok leállításának a kényszerítésére tehát csak akkor van igazán szükség, ha a működésükben hiba adódik.  

Forrás: 9to5Mac

Kapcsolód cikk:
Ezért nem fog soha az iPhone akkumulátora egy napnál többet bírni



Kommentek megjelenítése