Ezek a valaha volt legsikeresebb alkalmazások az App Store-on

Tech Hírek   |   2018.07.03 - 16:30   |   Írta: SzavaRicsi   |   8135
03. júl Ezek a valaha volt legsikeresebb alkalmazások az App Store-on

Hamarosan tíz éves az App Store - ezek az iOS legsikeresebb alkalmazásai.

Közeledünk az almás mobilalkalmazás piac indulásának tizedik évfordulójához, így itt az idő összeszedni, hogy milyen sikereknek lehettünk szemtanúi, illetve mihez tettük hozzá mi is a saját ap(p)rócska részünket az App Store-ban.

Az App Annie elemzése rámutat, hogy milyen hatalmas számokat generáltak az alkalmazások az elmúlt tíz esztendőben. Összesen több mint 170 milliárd letöltés történt a virtuális áruházban, amely mellett 130 milliárd dollárt költöttek a felhasználók a szoftverekre. Jelenleg 2 millió alkalmazás között böngészhetünk, de ami meglepő, hogy ezek közül majdnem 10 000-nek már sikerült több mint egymillió dollárnyi bevételt termelni a vásárlásokon keresztül.

Az App Store persze folyamatosan fejlődik, ami a letöltések és a költekezések számain is érződik. Évről-évre néhány százalékot emelkedik a letöltött alkalmazások száma, viszont az ezekre elköltött összegek rohamos ütemben nőnek. 2015 és 2017 között szinte megduplázódott az App Store-on keresztüli vásárlások összege.

A legtöbb letöltéssel büszkélkedők listájának első két pontjára be is fészkelte magát a szinte mindenki által használt Facebook és a Messenger. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a YouTube-nak sikerült felférnie.

Mivel a Facebookra és a Messengerre nem költenek az emberek, így Zückerbegék lecsúsztak a legtöbb App Store-on keresztüli bevételt vizsgáló listáról. A világ iOS használói a Netflixre és a Spotifyra költöttek a legtöbbet, de az is elég beszédes, hogy a Tinder felkerült a felsorolás ötödik helyére. Reméljük sok boldog párt eredményezett ez a jónéhány elköltött millió.

Az iOS-es játékok szintén az App Store-on keresztül szerezhetők be. A mobilos játékok az összes letöltés 31%-át tudhatják magukénak, ám az összes vásárlás 75%-a a játékok szekciónál történt. Itt a Candy Crush-é a legtöbb letöltés, amit a Subway Surfers követ szorosan. Az örök klasszikus Fruit Ninjának sikerült felérnie a lista harmadik helyére.

Bevételben már csak a második helyet sikerült behúzni a Candy Crush-nak, amit a Clash of Clans előzött be sikeresen. Ezen a listán már tiszteletét teszi a Pokémon GO-is, ami pár éve hatalmas felfordulást okozott az egész világon. Persze a dolog jó értelmében.

A legtöbb letöltés versenyét szinte folyamatosan a Facebook és a Messenger uralta, mégis néhány évben sikerült megtörni a vezető közösségi média dominanciáját az App Store-ban. 2010-ben a Talking Tom Cat volt a legtöbbet letöltött alkalmazás, 2012-ben pedig az Instagram, a YouTube és a Skype is beelőzte a Facebookot. 2014-ban a Google Maps férkőzött be a legjobbak közé. Ezután 2017-ben sikerült újra megtörni az uralmat, amikor a YouTube lett a legsikeresebb, idén pedig eddig a Tik Tok és a YouTube vezeti a listát.

Az App Store elmúlt tíz évének teljes angol nyelvű elemzése az AppAnnie oldalán érhető el.


Kommentek megjelenítése