Maguktól küldözgettek privát fotókat a Samsung okostelefonok

Tech Hírek   |   2018.07.03 - 20:15   |   Írta: SzavaRicsi   |   7052
03. júl Maguktól küldözgettek privát fotókat a Samsung okostelefonok

Kellemetlen sztori: kérdés nélkül küldték el az ismerősöknek a telefonnal lőtt képeket a Samsungok.

Mindenki készít fotókat a telefonjával, nemde? Vannak olyan képek, amiket azért fotózunk, hogy körbemutogassuk az ismerősöknek. Ilyenek például a cicás képek. Persze mindenki készít olyan képeket is, amiket mondjuk nem mutat meg szívesen bárkinek. Ennek valójában több foka van, de mit szólnánk ahhoz, ha az okostelefonunk válogatás nélkül kezdené el véletlenszerűen elküldözgetni a képeinket az ismerőseinknek?

Éppen ez történt nemrég néhány Samsung okoseszközzel. Többen a Redditen és a gyártó fórumain kezdték el felhívni arra a figyelmet, hogy a mobilok önálló üzenetváltásokba kezdtek. Még a csúcsmobilok, így a Galaxy S9 és a Note 8 is bakiztak, ami elfogadhatatlan egy ilyen kaliberű eszköztől.

A képek elküldéséről pedig mélyen hallgattak a mobilok. Az emberek általában csak akkor vették észre, hogy mi történt, amikor értetlenkedő válaszokat kaptak. Egy férfi úgy írta le az esetét, hogy a Samsungja az éjszaka közepén az összes fényképét átküldte a barátnőjének. Áúcs.

A probléma forrása a Samsung Messages, azaz a koreai okosmobilok beépített üzenőalkalmazása lehet, amely néhány helyen a mobilszolgáltatók változtatásai miatt bolondulhatott meg. Hivatalos magyarázat egyelőre nincs az esetekre, így azt ajánlják, hogy a Samsung felhasználók tiltsák le az alkalmazás hozzáférését a tárhelyhez, illetve a megoldásig keressenek egy alternatív módszert az üzenésre.

Forrás: Gizmodo

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése