Siri nem zavartatja magát – egy parlamenti beszédbe is simán beleszól

Tech Hírek   |   2018.07.07 - 18:30   |   Írta: SzavaRicsi   |   6532
07. júl Siri nem zavartatja magát – egy parlamenti beszédbe is simán beleszól

Amikor a brit védelmi miniszter legközelebb Szíriáról készül beszélni, akkor biztosan kikapcsolja előtte a "Hey Siri" funkciót.

Néha bizony megesik, hogy egy beszélgetés közben aktiválódik az okostelefonok személyi asszisztense. Az Apple ’Hey Siri’ funkciója mellett még az sem kell, hogy véletlenül megnyomjunk egy gombot a mobilunkon, hiszen elég, ha valamit véletlenül félreért az okostelefon, és az asszisztensünk máris a rendelkezésünkre állna. Csakhogy senki sem kérte meg rá.

Persze ez ritkán okoz nagyobb fennakadásokat, hiszen egy gombnyomással azonnal el is csitíthatjuk Sirit. Amikor azonban a brit védelmi miniszter éppen a parlamentben mond beszédet a Közel-Keleten zajló konfliktusokról, akkor igen kellemetlen, ha Siri a semmiből elkezdi hallatni a hangját.

 

 

A magyarázat igen egyszerű. Siri akkor hitte azt, hogy hívják, amikor Gavin Williamson Szíriát említette. Az asszisztens nevével hasonló hangzású szó után pedig a szokásos forgatókönyv következett: Siri rákeresett arra a mondatra a weben, amit a védelmi miniszter a Szíria szó után mondott.

Williamson először azt sem tudta, hogy hová nyúljon zavarában, de egy bocsánatkérés után már folytatni is tudta a beszédét:

„Szeretnék bocsánatot kérni. Nagyon ritka, hogy a saját mobiltelefonod vág a szavadba. Ez egy új dolog a parlamentben, az biztos. Most pedig szeretném folytatni a beszédemet Siri segítsége és támogatása nélkül.”

Forrás: AppleRider/Gizmodo

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése