Minden, amit az iPhone X Plusról tudunk!

Almás Pletykák   |   2018.07.06 - 14:45   |   Írta: N Marcell   |   3691
06. júl Minden, amit az iPhone X Plusról tudunk!

Egy helyen minden adat, ami napvilágott látott az iPhone X nagytestvérével kapcsolatban.

Szinte nyílt titokká vált a tény, hogy az Apple az idei évben is három új iPhone modellt fog piacra dobni, melyek egyike egy 6,4 hüvelykes OLED-kijelzőjű tepsi-Phone lesz. Íme az összes infó, amit az állítólagos iPhone X Plusról tudunk! 

 

Dizájn és méretek

Az iPhone X Plus teljes mértékben az iPhone X által képviselt dizájnvonalat követi, csak nagyobb méretben - magyarul megmarad az éltől-élig tartó kijelző és a TrueDepth rendszernek helyet adó bevágás, a notch. A méretei, egy beszállítóknak készített tervrajz szerint: 157,53 milliméter hosszú, 77,44 milliméter széles és 7.85 milliméter vastag. Összehasonlításképp az iPhone 8 Plus 158.4mm x 78.1mm x 7.5 miliméternyi helyet foglal el a zsebünkben. 

 

 

Az iPhone X Plus ezek szerint valamivel rövidebb és keskenyebb, de vastagabb lesz, mint az előző generációs 8 Plus. Ezen kívül valószínű, hogy megmarad az iPhone X rozsdamentes acél kerete az üveg hátlappal, és egyes pletykák szerint idén megkaphatjuk a várva-várt arany színállástvalamint az is elképzelhető, hogy két SIM-kártyát is rakhatunk majd a telefonba. 

 

Kijelző

Ha a pletykák igazak, a 6.4 hüvelykes OLED-kijelző pixelsűrűsége 480 és 500 pixel-per-hüvelyk között lesz, felbontása pedig a 1242x2688-as határ környékén mozog majd. Ehhez képest az iPhone X 458-as, a 8 Plus pedig 401-es PPI értékkel dicsekedhet. Az OLED-et elméletileg nem piszkálják, marad az iPhone X-ben látott panel nagyobb verziója. 

Egyébként korábban 6.5 hüvelykre tippelték a X Plus kijelzőjének méretét, de az újabb tervrajzok 6.4 hüvelyknyi használható érintőkijelzőre esküsznek. Ez persze mérföldekkel nagyobb az iPhone 8 Plus 5.5 hüvelyknyi nyomogatható arcától, a nagyjából ugyanakkora méret ellenére is. A nagyjából szócska nem volt véletlen, mert az iPhone X Plus valószínűleg magasabb lesz; a 8 Plusnál bejáratott 16:9 képerány helyett egy rendhagyóbb, 19,5:9-es arányt használ majd. 

 

Belsőségek

A TSMC nemrég gyártani kezdte az idei iPhone-okba szánt chipet, ez kap majd helyet az iPhone X Plusban is. Szinte biztos, hogy a jól megszokott (de nem túl kreatív) számozást követve az A12-es nevet fogja majd viselni a processzor, ami az eddigi 10 nanométeres szabvány helyett egy kisebb, gyorsabb és hatékonyabb 7 nanométeres kialakítást kapott. 

 

 

A tavalyi iPhone-októl eltérő módon az iPhone X Plus már 4 GB RAM-mal lesz felszerelve, ami régóta várt fejlesztés az Apple részéről, hiszen a konkurenciánál már jó ideje ez a standard. A Lightning pedig egyelőre marad: az Apple telefonjai idén még valószínűleg nem fognak az USB-C-s szabványra váltani, erre a frissítésre legalább a jövő évig várnunk kell. Ettől függetlenül a töltőkábel fejlődhet, ami nagy megkönnyebbülés a tavalyi pofátlan gyorstöltés-mizéria után.

 

Kamera

 

 

Hogy is felejthetnénk el a mai telefonok egyik legfontosabb részét, ami elképesztő fejlődésen ment át az elmúlt évben. Az iPhone X Plus tudomásunk szerint nem próbál majd hatalmasat újítani, marad a megszokott, duplakamerás rendszer - egy széles látószögű és egy telefotó lencse a Portrémódnak és társainak. Páran meglebegtették, hogy az Apple is felül majd a Huawei P20 Prója által elindított hullámra, és három kamera díszeleg majd az idei iPhone-ok hátán, de ez nagyon valószínűtlen. Őszintén szólva még az is kérdéses, hogy fejlesztik-e egyáltalán a kamerát, hiszen az elmúlt években mindig csak némi minőségbeli javítást láthattunk. Kérdéses, hogy mit tervez az Apple az iPhone X 12 MP-es szenzorával. 

 

Ár

Most jöhet a durva rész. Rengetegen attól tartanak, hogy az iPhone X 1000 dolláros kezdőára után az iPhone X Plus inkább az 1500 dolláros határhoz fog közelíteni, ami itthon több mint félmillió forintban kulminálódna. Az elemzők szerencsére ezt cáfolják, mondván, mivel az iPhone X nem érte el a népszerűséget, amire az Apple számított, így az idei iPhone-ok árát valamivel lejjebb szállítják majd. Ez azt jelentené, hogy az 5.8 hüvelykes iPhone X nagytesó 899 dolláros, az iPhone X pedig a 2017-ben látott, 999 dolláros árcédulát kapná. Ez már jóval derűsebb kilátás, azonban fontos megjegyezni, hogy az Apple termékek árainak megtippelése gyakran nagyon nehéz feladat. Az ár nem mindig olyan konzisztens, amilyen a hardver fejlődése; ha visszanézzük az Apple termékek statisztikáit, akkor láthatjuk, hogy míg a számítási erő és hatékonyság szinte egyes vonal mentén nőtt, ugyanez az árra nem mondható el. 

Azért az biztos, hogy az iPhone X Plussal az Apple nem nyúl majd mellé: már az iPhone X megjelenésekor is többen szerettek volna egy nagyobb verziót, ez az igény pedig csak egyre nőtt az idő folyamán.

Ti megvennétek az iPhone X Plust? 

Forrás: AppleRider / 9to5mac

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése