Szinte biztos, hogy az Apple tervezett arany iPhone X-et is

Almás Pletykák   |   2018.04.15 - 19:28   |   Írta: N Marcell   |   5028
15. ápr Szinte biztos, hogy az Apple tervezett arany iPhone X-et is

Már csak az a kérdés, piacra fogják-e dobni.

Egyre több jel mutat arra, hogy az Apple már az iPhone X indulásakor is három féle színvariációban akarta bemutatni az eszközt - a végül hivatalosan megjelenő ezüst és asztroszürke mellé egy arany változat is társult volna. Ezt támasztják alá azok a dokumentumok is, amik az USA Szövetségi Távközlési Bizottságától (FCC) kerültek ki a napokban. 

 

 

Mikor egy gyártó új telefont készül piacra dobni, előbb meg kell osztania a készülékkel kapcsolatos részleteket az FCC-vel. Az Apple szokás szerint szabályosan járt el, de a szemfülesebbek egy érdekes részletre bukkantak a benyújtott tervekben: a gyártó egy arany színváltozatot is tervezett, amit végül nem mutatott be a nagyközönségnek. A 2017 szeptemberében beadott dokumentumban több képet is láthatunk erről a bizonyos arany iPhone-ról (ezek a készülék méreteit és dizájnját voltak hivatottak ismertetni a Távközlési Bizottsággal). A képeken az iPhone X az iPhone 8/8 Pluson látott arany színben pompázik. 

 

 

Néhány másik irat arra utal, hogy az FCC-nek benyújtott dokumentumot az Apple már 2017 júliusában elkészítette, ebből pedig arra következtethetünk, hogy a képeken látott telefon egy viszonylag korai prototípusa a végleges terméknek. Az időzítésnek hála valószínűsíthető, hogy az Apple tényleg három színállásban akarta elkészíttetni az iPhone-okat, de valamilyen gyártási komplikációnak hála csak a fent említett kettőben tudta. Ming-Chi Kuo már a megjelenés előtt is arról beszélt, hogy bonyodalmak léptek fel az arany X-esek gyártása során, ezért azok csak később láthatják meg a napvilágot. Elképzelhető, hogy telefont körülölelő a rozsdamentes acél keret a ludas, hiszen az alumínium kerettel rendelkező arany iPhone 8 a nagytestvérével együtt mindenféle bonyodalom nélkül kézhez kapható. 

 

 

Egy kérdés maradt: meg fog-e jelenni az ominózus arany iPhone X? Nos, a pletykák erre utalnak. Ha sikerült megoldani a gyártáskor fellépő komplikációkat, akkor talán az eladásoknak is jót tehetne a harmadik színváltozat felbukkanása. Ha ez a helyzet, akkor valószínűleg a júniusi WWDC-ig kell várnunk a bejelentésre. 

Megjegyzés: A képek azért csak mostanában bukkantak fel, mert bár a dokumentum beadásakor a benne szereplő információ nagy része nyilvánosságra hozható volt, az érzékenyebb és bizalmasabb adatokat egy hat hónapig tartó titoktartási kötelezettség védte, ami csak nemrég járt le.  

Forrás: AppleRider/MacRumors

Kapcsolódó cikkek:

 


Kommentek megjelenítése