Jönnek az ívelt kijelzős iPhone-ok, amikhez nem is kell hozzáérni

Almás Pletykák   |   2018.04.05 - 09:36   |   Írta: L Ferenc   |   6975
05. ápr Jönnek az ívelt kijelzős iPhone-ok, amikhez nem is kell hozzáérni

Minden jel arra mutat, hogy az Apple is fantáziát lát az érintőkijelzők hajlítgatásában.

Egy állítólagosan a tűzhöz nagyon közeli Apple-forrás szerint az amerikai vállalatnál már gőzerővel folynak azok a fejlesztések, melyek eredményeképp a közeljövőben felbukkanhatnak a cég első ívelt kijelzős okostelefonjai. A magát megnevezni nem kívánó forrás úgy tudja, hogy az első ívelt paneles iPhone-ok várhatóan 2-3 év múlva, vagyis 2020-2021 magasságában bukkannak majd fel a kereskedelmi forgalomban.

A nagy rivális Samsung már évek óta kínál ívelt kijelzős készülékeket, melyek közös vonása, hogy az érintőpanel a telefonok bal- és jobb oldalán van lefelé görbítve. Amennyiben hihetünk a pletykáknak, az Apple nem ezt az utat fogja járni, hanem a készülékek felső és alsó élére fogja ráhajlítani az érintőkijelzőt. 

Ezenkívül állítólag érintésmentes gesztusokkal is kísérletezik az Apple, vagyis az iPhone felhasználóknak a jövőben már nem feltétlenül kell hozzáérniük a kijelzőhöz, hanem elég lesz például azok felett legyinteni egyet az adott funkció eléréséhez. Ez persze nem világújdonság, láttunk már hasonlót Android-fronton nem is egyet.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése