Dual SIM-es iPhone-okat is kiadhat idén az Apple

Almás Pletykák   |   2018.06.30 - 12:14   |   Írta: Máté Gergő   |   3502
30. jún Dual SIM-es iPhone-okat is kiadhat idén az Apple

A kínai 21st Century Business Herald szerint a szeptemberben megjelenő három iPhone készülék közül legalább az egyik dual SIM-es lesz.

A kínairól fordított cikk alapján ezt a funkciót egy beépített Apple SIM-mel fogják elérni, amely mellett a hagyományos SIM foglalat is helyet kap majd az új okostelefonokon. Kínában, ahol az Apple SIM nem elérhető, állítólag egy két (hagyományos) SIM kártya foglalattal rendelkező készüléket fognak kiadni.

Az almás vállalat 2014-ben mutatta be az Apple SIM-et az iPad készülékekben. A felhasználók ezzel könnyedén válthattak a szolgáltatók között, ami főként azoknak fontos, akik sokszor vesznek részt nemzetközi utazásokon. Az említett funkció több mint 180 országban érhető el a világ különböző pontjain. Korábban az Apple SIM használatához egy fizikai kártya behelyezésére volt szükségünk, de a legújabb iPad Pro modellekbe ezt már beépítették. Ennek ellenére az almás vállalat továbbra is több országban értékesíti az Apple SIM kártyákat az olcsóbb 9,7 hüvelykes iPad és egyéb modellekhez.

A kínai cikk nem részletezi, hogy melyik 2018-as iPhone készülék kaphat beépített Appe SIM-et, de Ming-Chi Kuo egy korábbi jelentése alapján főként a 6,1 hüvelykes "megfizethetőbb iPhone X" lehet erre esélyes, vagy a 6,5 hüvelykes "iPhone X Plus", és a legkevésbé esélyes az 5,8 hüvelykes iPhone X lehet. Ráadásul Kuo egy friss jelentése szerint a 6,1 hüvelykes iPhone modellekből két változat is lesz, ami szintén arra enged következtetni, hogy ez a modell fogja megkapni a beépített Apple SIM funkciót (és ugyancsak ebből készítik a kínai dual SIM foglalatos változatot).

Forrás: AppleRider / MacRumors

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése