Az Apple csak félig oldotta meg a MacBookok problémáját

Tech Hírek   |   2018.06.24 - 20:00   |   Írta: SzavaRicsi   |   3822
24. jún Az Apple csak félig oldotta meg a MacBookok problémáját

Kényszerből cselekedett az Apple - ideiglenes orvoslatot kaptak a MacBookok

Három év és megannyi ellene folyó perre volt szüksége az Apple-nek a beismeréshez, hogy fennáll egy hiba a MacBookok és a MacBook Prók billentyűzeténél. Az almás vállalat szervizprogramot indít, aki pedig már javíttatta saját laptopját, annak kompenzációt ígér.

A szomorú valóság azonban az, hogy az Apple csak félig ismerte el a hibát, illetve csak részben orvosolja a problémát. A cupertinóiak a program bejelentésekor úgy fogalmaztak, hogy a hiba az érintett gépek csupán kis százalékánál jelentkezett, amivel zsugorítani próbálják a probléma nagyságát. Talán azért fogalmaztak így, hogy ne szúrjon szemet a tény, hogy a hibás konstrukciójú billentyűzeteket éppen ugyan azokra az „időzített bombákra” cserélik. Négy éves garanciát fogadnak az új gépek klaviatúráira, ami nyugtató, de ezután nehéz és kellemetlen feladat lehet a laptopok jó áron való továbbadása.

Abban esetleg bízhatunk, hogy a probléma ilyen szintű elismerése utal arra, hogy az Apple már dolgozik a hiba gyökerének orvoslásán. Bizonyára a cupertinóiaknak eszük ágában sem volt szervizprogramot indítani, így inkább csöndben javították volna a hibát a MacBookok következő generációjában, de az emiatt egyre élesedő perek miatt kényszerű döntést kellett hozniuk.

Arról talán beszélnünk sem kell, hogy a hiba rengetegbe kerülhet az Apple-nek. Négy év alatt nem kizárt, hogy egy számítógép többször is billentyűzet cserére szorul, amely komoly költségeket halmoz majd az Apple-nél.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése