Brutális felbontású VR/AR szemüvegen dolgozhat az Apple

Almás Pletykák   |   2018.06.24 - 08:15   |   Írta: Máté Gergő   |   4858
24. jún Brutális felbontású VR/AR szemüvegen dolgozhat az Apple

Lenyűgöző virtuális valóság/kiterjesztett valóság sisakot készíthet az Apple.

Az iOS 11 mobil operációs rendszerrel és az ARKit keretrendszerrel az Apple egyik napról a másikra hirtelen a kiterjesztett valóság piac egyik legfontosabb szereplőjévé vált.

Az applikációk és a játékok mára képesek kihasználni az AR-ban (augmented reality, kiterjesztett valóság) rejlő lehetőségeket, amennyiben a megfelelő hardver a rendelkezésünkre áll - az Apple pedig nagy hangsúlyt fektet arra, hogy ez így legyen.

A legfrissebb hírek szerint az almás vállalat a következő szintre próbálja emelni a jelenlétét ebben a piaci szegmensben: olyan AR/VR sisakot készít, melynek használatához nem lesz szükségünk iPhone vagy iPad készülékre. A CNET szerint az Apple a kiterjesztett valóság terén elért korábbi sikereire alapozva egy olyan eszköz fejlesztésébe fogott, amely ötvözi az AR és a VR technológiákat és ezáltal lenyűgöző játékélményt nyújt. 

Ennek a projektnek a kódneve T288, és a CNET cikke szerint mindkét kijelzője 8K felbontású. Ez pedig azt jelenti, hogy a felhasználók 16K felbontású képmegjelenítést fognak tapasztalni. Mindez önmagában is nagyszerű hír, de az Apple még ennél is tovább megy: az új eszköz használatához nem lesz szükségünk Mac vagy iPhone készülékekre.

Korábban a Bloomberg beszámolt egy olyan Apple sisakról/szemüvegről, amely 2020-ban jelenhet meg. A CNET ezzel azonos megjelenési dátumot jósol. Ez párhuzamosan egy másik, az Apple-nél folyó projekten keresztül történik, amely egy pár AR szemüvegre vonatkozik, és a komponensek már készülőben vannak, hogy lehetővé tegyék a szemüveg gyártását.

Annak ellenére, hogy ez a projekt kimeríti a sisakhoz szükséges erőforrásokat, lehetséges, hogy az Apple megtalálja a módját, hogy a termék időben eljusson a piacra. Az almás vállalatnak rengeteg terve van a színfalak mögött, de nem mind jut el az Apple Store-ig.

Forrás: AppleRider/Redmond Pie

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése