Így törik fel az iPhone-ok jelkódját – Videó

Tech Hírek   |   2018.06.23 - 20:15   |   Írta: SzavaRicsi   |   20760
23. jún Így törik fel az iPhone-ok jelkódját – Videó

Matthew Hickey, kiberbiztonsági kutató megmutatta, hogy hogyan játszható ki az iOS védelme.

Nem egyenként, hanem egyben zúdítja az összes lehetséges jelkódot az iPhone-ra Matthew Hickey. Az iOS nem tiltakozik, hanem egész egyszerűen bizonyos idő után feloldódik. Mi a trükk? Egyszerűen olyan gyorsan érkeznek a próbálkozások, hogy az okostelefonnak nincs ideje felismerni a támadást.

Hickey még egy videót is feltöltött, amelyben bemutatja, hogy az iPhone védelme semmit sem ér a támadással szemben.

A videón látható telefonon még az a funkció is aktiválva van, amelynek tíz hibás próbálkozás után törölnie kéne az iPhone-on lévő adatokat. Mint láthatjuk, ez mit sem ér a Lightningon keresztül érkező kódokkal szemben.

 

 

A biztonsági kutató szerint a módszer lényege, hogy nem egyenként, hanem egy hosszú kódban próbálkozik az összes lehetséges jelkóddal. A számítógépről érkező billentyűleütések magas prioritást élveznek, így amíg az iPhone folyamatosan kapja a lehetőségeket, addig nincs ideje aktiválni az „önmegsemmisítő” funkciót. Ráadásul így letiltani sem tud néhány rossz próbálkozás után.

Hickey módszere bizonyára sokkal kevesebb esetben lesz alkalmazható az iOS 12 „USB Restricted Mode” funkciója mellett, mégis ezidáig sokan rátalálhattak az iPhone-okon jelenleg még működő hibára. 

Forrás: AppleRider/9to5Mac

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése