Egyre több helyen kapható a HomePod

Apple Hírek   |   2018.06.23 - 15:04   |   Írta: N Marcell   |   3046
23. jún Egyre több helyen kapható a HomePod

Szépen-lassan mi is beszerezhetjük majd, ugye?

Lassan öt hónapja már, hogy a kiválasztott országokban lakók megvehetik az Apple okoshangszóróját, a HomePodot. Az Egyesült Államok, az Egysült Királyság és Ausztrália voltak az első körös országok, ahol 350 dollárért volt kapható a termék - a világ többi része pedig vagy behozatta, vagy várt. Ennek most vége, mivel a HomePod elérhetővé vált 

Németországban, Franciaországban és Kanadában.

A szokásos fekete-fehér színállások 449 kanadai dollárért, illetve 349 euróért kaphatóak az online Apple Store-ban és a hivatalos Apple boltokban. Siri is felkészült a megjelenésre: az asszisztens nemrég németül, franciául és kanadai angolul is megtanult, ráadásul a kanadai francia nyelvopció is hamarosan megérkezik. Az AirPlay 2 debütálása pedig lehetővé teszi a HomePodok párosítását és a sztereóban történő lejátszást, valamint behozta az eddig rejtélyes módon hiányzó naptárfelolvasás parancsot.

A HomePod persze nem csak az első, illetve mostmár második körös országokban működik, de csak ezeken a helyeken használható ki száz százalékig az eszköz. Siri nyelvtudása a fent említettekre, illetve az angol néhány másik dialektusára korlátozódik, és az általa “nem ismert” országokban nem tud sem híreket olvasni, sem a toplistákról zenét játszani. Persze ettől a HomePod még mindig remek termék - a kritikusók ódákat zengenek a hangzásról, aminek hallgatási élményét még Siri imbecilsége sem tudja tönkretenni. A támogatottság terjedését látva felmerül a kérdés: mit tesz az Apple legközelebb? Az eladások még a pozitív kritikák után sem mentek úgy, ahogy szerették volna. Lehet, hogy a HomePod Mini jelentené a fellendülést az Apple közepesen sikeres audió-termékcsoportjának.

Forrás: AppleRider / MacRumors

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése