Csak a negyedik legnagyobb okoshangszóró-gyártóvá vált az Apple

Tech Hírek   |   2018.05.21 - 11:07   |   Írta: N Marcell   |   3001
21. máj Csak a negyedik legnagyobb okoshangszóró-gyártóvá vált az Apple

A HomePodnak eddig nem sikerült megváltania a világot

2018 első negyedévében nagyjából 600 000 HomePod hangszórót adtak el a Strategy Analytics becslései szerint. Így az Apple a teljes piac nagyjából 6%-át tudhatja magának, jóval lemaradva az Amazon és a Google mögött (az Amazon 4 millió Echot szállított le, a Google pedig 2,4 millió Google Home-ot). Még az Alibaba is az Apple előtt jár, 700 000 eladott okoshangszóróval. 

Sajnos a jövő sem fest túl fényesen a HomePod számára, mivel a konkurencia elképesztő mértékben növekszik. 

“Az Amazon és a Google együtt szinte teljesen dominálja az okoshangszórók piacát, az összesített részesedésük megüti a 70%-ot.”

- írta David Watkins, a Strategy Analytics igazgatója. 

Bármennyire is nagynak tűnik ez a 70 százalék, a Google és az Amazon szempontjából még mindig visszaesés látszik, hiszen nemrég még több mint 80%-át uralták a piacnak. Ennek egy egyszerű oka van: a két cégóriás nincs jelen a kínai térségben - az Alibaba és a Xiaomi pedig felfedezte a piaci rést. 

 

 

 

Hogy miért csak a negyedik helyet tudhatja magának az Apple? Sokak szerint az árazás miatt. A nagy árcédula talán még nem is lenne olyan nagy probléma (látva a HomePod fantasztikus minőségét), de a két nagy gyártó rendelkezik egy jelentős ütőkártyával, ez pedig a választás lehetősége. A Google három különböző Home-verziót kínál, az Amazon pedig kettőt, így a 49 dollártól 399 dollárig terjedő kínálatból mindenki megtalálja azt, amire szüksége és pénze van. 

Persze a HomePod meg egy fiatal termék, így a fejlesztések és a konkurencia termékpalettájának változásai még javíthatnak a pozícióján. Néhány pleyka azt is meglebegtette, hogy az Apple jelenleg az olcsóbb, 150-200 dolláros HomePod fejlesztését tervezgeti - ez is hatalmas növekedésnek adhatna teret. Mindezektől függetlenül az Apple-nek komolyan bele kell húznia, ha  a technológia ezen terén is komoly fenyegetést akar jelenteni a többi gyártó számára. 

Forrás: AppleRider / MacRumors 

Kapcsolódó cikkek: 

 


Kommentek megjelenítése