Így tölti ki a lakásunkat a zene az AirPlay 2-vel

Apple Hírek   |   2018.05.29 - 17:24   |   Írta: SzavaRicsi   |   3036
29. máj Így tölti ki a lakásunkat a zene az AirPlay 2-vel

Végre megérkezik a már hónapok óta halogatott AirPlay 2.

A HomePod, azaz az Apple vezeték nélküli okoshangszórója mostantól még lebilincselőbb hangzással szolgálhat az újonnan megjelent sztereó párosításnak és a többszobás hangzásnak köszönhetően. Az iOS 11.4-ben megjelent funkcióval az AirPlay 2-n keresztül bármely szobából bármely szobába berakhatunk egy zenét, vagy helyiségből helyiségbe mozgathatjuk, esetleg minden szobába elindíthatjuk ugyanazt a számot.

A HomePod az Apple mérnöki precizitásának köszönhetően egy relatívan kis hangszóró, melynek hangzása messze meghazudtolja a méretét. A beépített mélynyomónak, hat mikrofonnak, hét hangszórónak és az Apple A8-as chipjének hála egyáltalán nem túlzás az okoshangszóró megnevezés.

Egy HomePodnál pedig mostantól csak egy dolog jobb. Két HomePod.

A sztereó párosításnak köszönhetően az Apple okoshangszórói tökéletesen képesek kitölteni egy szobát a kifogástalan hangzással. A vezeték nélkül összekapcsolt HomePodok folyamatosan kommunikálnak, így többek között azt is tudják, hogy hogyan helyezkednek el egymástól a hangszórók. Az ennek tudatában automatikusan beállított hangerők olyan audió élménnyel szolgálnak, mint eddig semmi.

A második HomePod beüzemelése nem is lehetne egyszerűbb. Amikor a felhasználó a második Apple okoshangszórót helyezi el egy szobában, akkor az magától megkérdezi, hogy szeretné-e párosítani az újat a már ott lévő hangszóróval. Csak percek kérdése, és már élvezhető is az Apple eszközök összjátéka.

A többszobás rendszernek köszönhetően a vezérlőközponton keresztül bármikor beállíthatjuk, hogy melyik szobában mit szeretnénk hallgatni. Ha úgy van kedvünk, az egész házban játszhatjuk ugyanazt a számot, de akár Sirit is megkérhetjük, hogy egy teljesen más dalt indítson a fürdőszobában, mint a nappaliban. Ehhez nem feltétlen HomePodokra van szükségünk. Minden AirPlay 2-t támogató hangszóró megszólaltatható a vezérlőközponton és Sirin keresztül.

Nekünk magyaroknak sajnos egyelőre nem jutott ki a HomePodból. Az Apple eddig csak az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és Ausztráliában tette lérhetővé az okoshangszóróját, hamarosan pedig Kanadában, Franciaországban és Németországban is megkezdik az értékesítést.

Forrás: AppleRider/Apple

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése