Hamarosan Siri válaszolhat a nem fogadott hívásainkra

Tech Hírek   |   2018.05.27 - 20:30   |   Írta: SzavaRicsi   |   3559
27. máj Hamarosan Siri válaszolhat a nem fogadott hívásainkra

Telefonhívásokra válaszolhat Siri a jövőben az Apple legfrissebb szabadalma szerint.

Cupertinóban azon dolgozhatnak, hogy a hang alapú asszisztens egyszerű, de az adott helyzethez szabott választ adjon azokra a hívásokra, amelyeket éppen nem tudunk felvenni.

A szabadalomban egy olyan helyzettel illusztrálták az ötletet, amelyben egy iPhone tulaj éppen autót vezet. Egy bejövő hívás esetén Siri megkérdezi, hogy szeretné-e fogadni azt, ha pedig nem, akkor az asszisztens lehetőségeket sorol fel, amelyeket válaszul küldhet a hívó félnek. A rendszer figyelembe veszi, hogy az iPhone tulajdonosa éppen autót vezet, és eszerint formálja a helyzethez szabott válaszokat. Siri azt sem hagyná figyelmen kívül, hogy kitől érkezik a hívás, hiszen a főnök illetve a feleség hívására más-más lehetőségek jelennek meg. A feleségnek például elárulhatjuk, hogy mikorra érünk haza, amíg a főnökünk hívásánál ez a lehetőség nem merül fel. Neki inkább azzal válaszolhatunk, hogy amint tudjuk, azonnal visszahívjuk.

Az almás okosmobilok most is rendelkeznek egy hasonló funkcióval, amelyben a nem fogadott hívásra előre beállított üzenetekkel válaszolhatunk. Az Apple ezt az opciót kupálná ki Siri segítségével.

Forrás: AppleRider/TheVerge




Kommentek megjelenítése