A tvOS 11.4 rendszerre frissíthetik készülékeiket az Apple TV tulajdonosok

Apple Hírek   |   2018.05.29 - 19:17   |   Írta: Máté Gergő   |   1581
29. máj A tvOS 11.4 rendszerre frissíthetik készülékeiket az Apple TV tulajdonosok

A néhány héttel ezelőtt kiadott fejlesztői bétát követően már a felhasználók is frissíthetik az Apple TV 4 és az Apple TV 4K készülékeiket a tvOS 11.4-re.

Az új verzió támogatja az AirPlay 2-t az iOS 11.4 rendszeren, amely szintén ma debütált. A tvOS 11.4-re történő frissítése után az iOS 11.4-es rendszerű iPhone és iPad készülékek Home applikációjában megtalálható lesz az Apple TV 4 és az Apple TV 4K készülék a többi HomeKit eszköz mellett. A megfelelő szoba kiválasztása után láthatjuk az Apple TV által éppen aktuálisan lejátszott tartalmat, illetve akár vissza is tekerhetjük a Home applikáción keresztül. Az Apple TV-hez csatlakoztatott hangszóró természetesen az AirPlay 2 hangszórója is lehet. Ez azt jelenti, hogy megmondhatjuk a Siri-nek, hogy milyen zenét vagy műsort játszon le az Apple TV-n egy adott szobában. Ehhez egy legfrissebb verziójú iPhone-ra, iPad-re vagy HomePod-ra lesz szükségünk. Ez a funkció egyelőre nem elérhető macOS és Apple Watch rendszeren.

Az Apple TV-vel és az AirPlay 2 vezeték nélküli streaming technológiájával elérhetjük, hogy több hangszórót is vezérelhessünk. Egyszerre tudunk iOS-ről vagy iTunes-ról hangot lejátszani a HomePods hangszórón, Apple TV-n és más AirPlay 2 hangszórón ugyan abban az időben. Továbbá több hangszórót vezérelhetünk az Apple TV-ről is a tvOS 11.4 segíségével.

Forrás: AppleRider/9to5Mac

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése