Siri hívott mentőt a motorbalesethez

Tech Hírek   |   2018.05.28 - 18:30   |   Írta: SzavaRicsi   |   7437
28. máj Siri hívott mentőt a motorbalesethez

Most az Apple személyi asszisztense mentett életet.

Az elmúlt hetekben számos történetet hallottunk az Apple Watch életmentő funkcióinak hasznosságáró, de a napokban a Siri is letett valamit ugyanarra az asztalra.

Az Apple személyi asszisztense egy 17 éves ausztrál fiú balesetéhez hívott mentőt. Darcy McKay éppen munkából tartott haza a motorkerékpárján, amikor az unalmas betonút helyett egy kalandosabb szakaszt választott. A fiú egy ösvényen esett el annyira szerencsétlenül, hogy több helyen is komolyabb sérüléseket szenvedett. Többek között a gerincén is, ami miatt a baleset után tétlenül feküdt a motorja mellett. Kezeit mozgatni nem tudta, de az iPhone „Hey Siri” funkciójának hála mégis képes volt segítséget hívni.

„Annyira boldog vagyok, hogy gondoltam Sirire, különben végem lenne” – mondta McKay a The Sydney Morning Herald újságnak.

Siri, azaz a mostani történet hőse még az iOS 5-ben, az iPhone 4s-ben debütált (talán innen ered az „s” is a névben), de a „Hey Siri” funkció csak később, az iOS 8-ban jelent meg. Ekkor még csak akkor tudtuk előhívni a mágikus szóval a személyi asszisztenst, amikor a telefon a töltőn lógott. Az iPhone 6s-től kezdve van lehetőségünk bármikor gombnyomás nélkül megszólítani Sirit.”

McKay szerint a hasonló eshetőségek miatt nagyon fontos szerepet tölthet be Siri, de az szintén nagyon fontos, hogy az iPhone tulajdonsoknak engedélyezve legyen a funkció.

A „Hey Siri” funkciót a Beállításokban a „Siri és keresés” menüpontban a „Hey Siri felismerése” kapcsolóval engedélyezhetjük.




Kommentek megjelenítése