Most egy 76 éves férfi életét mentette meg az Apple Watch

Apple Hírek   |   2018.05.14 - 22:00   |   Írta: SzavaRicsi   |   4795
14. máj Most egy 76 éves férfi életét mentette meg az Apple Watch

A férfi éppen egy misén ült, amikor az okosórája jelezte, hogy baj van.

Itt az újabb sztori az életmentő Apple-ös okosórákról. A Watch most egy 76 éves hongkongi férfit mentett meg, aki egy misén ülve kapta a jelzést, hogy valami nincs rendben.

A férfi ugyan teljesen jól érezte magát, az okosóráján felbukkanó figyelmeztetés láttán mégis tudta, hogy valami nincs rendjén.

„Korábban olvastam már hasonló esetekről, így tudtam, hogy valami komoly dologról van szó” – mondta Gaston D’Aquino, aki az okosórája felszólítására idő előtt távozott a templomból, hogy az orvosához siessen.

„Azt mondtam a doktornak, hogy nem tudom miért vagyok itt, de az órám azt mondja, hogy megemelkedett a pulzusom” – meséli a történetet D’Aquino. „Megkérdezte, hogy érzek-e valamit, amire azt feleltem, hogy nem, teljesen jól érzem magam, nincs semmi gond.”

Néhány vizsgálat után ki is derült, hogy a férfinak koszorúér elzáródás miatt komoly esélye van egy szívinfarktusra. D’Aquino ezután gyorsan beleegyezett, hogy egy orvosi beavatkozással állítsák helyre a koszorúerét.

Az eset hatására a hongkongi férfi köszönőlevelet írt Tim Cooknak, az Apple vezérének, amelyben leírta, hogy ez volt az első eset, hogy figyelmeztetést kapott az órájától. A levelében arra kéri az Apple- t, hogy folytassák a Watch reklámozását a szívproblémákkal küzdő emberek körében, hogy további életeket menthessen az okosóra.

Tim Cook válaszában leírta, hogy örül annak, hogy D’Aquino jól van, és hogy az ilyen történetek is folyamatos inspirációt nyújtanak az Apple-nek.

Forrás: MacRumors
Kép: SCMP

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése