Az Apple a bűnüldöző szervekkel is kiszúrt az iOS 12-ben

Tech Hírek   |   2018.06.14 - 13:30   |   Írta: SzavaRicsi   |   3918
14. jún Az Apple a bűnüldöző szervekkel is kiszúrt az iOS 12-ben

Hamarosan új módszerre lesz szüksége az FBI-nak.

Amikor az adataink biztonságáról van szó, akkor az Apple nem tétovázik. A cupertinói tech cég a tőle telhető legtöbbet teszi meg, hogy a vásárlói biztonságban érezzék az adataikat az almás eszközökön.

Éppen ezért lehangoló lehetett a hír, hogy bizonyos eszközök akár néhány óra alatt is képesek feltörni egy iPhone jelkódját.

A bünüldözéssel foglalkozó ügynökségek által is szélesebb körben használt GrayKey és társai az iPhone-ok USB csatlakozására támaszkodva találják ki az okostelefonok feloldásához szükséges számsorokat és alfanumerikus kódokat.

A titkos hozzávaló az USB-ben rejlik, ugyanis a GrayKey a csatlakozáson keresztül oldja meg, hogy a bedugott eszköz ne tiltsa le néhány sikertelen próbálkozás után.

Az Apple most azt találta ki az iOS 12-ben, hogy minden iPhone-t jelkóddal kell feloldani egy USB eszköz csatlakoztatása után, ha a mobil nem volt feloldva az elmúlt egy órában. Ha ez nem történik meg, akkor az almás eszköz csak töltést hajt végre a kábelen keresztül, és az adatátvitelt teljes mértékben letiltja.

Maga a cupertinói tech óriás is tisztában van vele, hogy ezzel például a CIA és az FBI elől is lezárva hagyja a bűnözők és terroristák eszközeit, de elmondták, hogy ez egyáltalán nem céljuk. Egy nyilatkozatukban leszögezték, hogy nagy tiszteletben tartják a bűnüldözési szerveket, de számukra nagy prioritást élvez a vásárlóik adatainak biztonsága.

Mint kiderült, az Apple már akkor elkezdett a szigorúbb USB-s védelmén dolgozni, amikor még el sem híresült a GrayKey tevékenysége.

Forrás: AppleRider/9to5Mac

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése