Már fel is törték az iOS 12 USB-védelmét

Tech Hírek   |   2018.06.15 - 14:45   |   Írta: SzavaRicsi   |   4414
15. jún Már fel is törték az iOS 12 USB-védelmét

Azt hittük, hogy az új rendszerrel védettek leszünk a GrayKey módszerével szemben. Tévedtünk!

Az Apple büszkén jelentette nemrég, hogy felkészültek a Grayshift kis fekete doboza ellen. A védelmet nyújtó funkció, azaz új iOS-ben érkező USB Restricted Mode letiltja az USB porton keresztüli adatátvitelt, hogy a GrayKey ne lehessen képes becsapni a készüléket.

A helyzet viszont valójában az, hogy a Grayshift valószínűleg máris túljárt az Apple eszén.

Az információ a Motherboard laptól érkezik, amely hivatalos bűnüldözési szervekre hivatkozik forrásként. Egy elcsípett levelezésből az derült ki, hogy a meglévő GrayKey eszközök is képesek a feltörésre, hiszen a gyártó ügyesen készítette fel őket a jövő biztonsági rendszereihez is. A doboznak csak egy új szoftverre van szüksége, és már az iOS 12 védelme sem képez akadályt.

A Grayshift egyelőre magabiztos a jövővel kapcsolatban, de ez nem elég a bűnüldözőknek.

Egy belsős szakmai fórumon azt írták, hogy a szervezetek aggódnak az Apple erőfeszítései miatt. Az iPhone-okból gyakran fontos nyomok és bizonyítékok kerülnek elő, így nem szeretnék elveszíteni az ezekre nyíló kaput.

Amint azt már az előző cikkünkben is említettük, az Apple persze tisztában van azzal, hogy a hivatalos bűnüldözési szervek is az USB-s módszerre hagyatkoznak, de mégis tesznek azért, hogy ez ne működhessen.

Az almás vállalat egy hivatalos közleményben is kijelentette, hogy minden tisztelete ellenére a felhasználók adatinak biztonsága az első.

Forrás: AppleRider

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése