Az Apple beelőzte a Spotifyt

Tech Hírek   |   2018.07.06 - 17:00   |   Írta: SzavaRicsi   |   1792
06. júl Az Apple beelőzte a Spotifyt

Mindkét streaming szolgáltatás húszmillió felett jár az Egyesült Államokban, de az Apple egy hajszálnyival beelőzte a Spotifyt.

A zeneipar már februárban megjósolta, hogy az Apple Music idén nyáron beelőzi a Spotifyt az egyesült államokbeli előfizetők mennyiségében. Az egyik neves kiadó már meg is erősítette, hogy beigazolódtak a számítások.

Mindkét streaming szolgáltatás 20 millió feliratkozó felett jár, de az Apple már egy hajszálnyival beelőzte a svédeket. A meg nem nevezett kiadó nem szeretné elárulni, hogy pontosan hány fizetős felhasználói fiókkal számolnak, de az biztos, hogy az Egyesült Államokban már az Apple Music jár az élen.

Nem csoda, hogy a cupetinói tech cég szolgáltatása felülmúlta a konkurenseket, hiszen a Music sokkal rohamosabb ütemben gyűjti a felhasználókat, mint a többiek. Havonta 5 százalékos növekedést mérnek az Apple-nél, míg a Spotify csak 2 százalékkal több prémium felhasználót számol harminc naponta.

A globális porondon ettől függetlenül még mindig a svédek dominálnak. A 70 millió felhasználójukkal szemben az Apple-nek csak 45 millió előfizetője van, míg az ingyenes szolgáltatásuk még 90 millió felhasználót jegyez. Az Apple csak egy három hónapos próbaidőszakot ajánl ingyen, amiben jelenleg 5-10 millióan hallgatják a szolgáltatás ajánlatait.

Forrás: AppleRider/9to5Mac

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése