Újabb kihívója akadt az AirPodsnak, ezúttal Kínából

Tech Hírek   |   2018.07.06 - 18:00   |   Írta: N Marcell   |   2921
06. júl Újabb kihívója akadt az AirPodsnak, ezúttal Kínából

Az Oppo is hódítani akar a vezeték nélküli fülesek világában.

A kínai Oppo eddig viszonylag kis névnek számított a telefongyártók tengerében, azonban a közelmúltban kiadott, extravagáns kinézetű Find X telefonjukkal sikerült felhívniuk magukra a figyelmet. A sikeren felbuzdulva egy másik terülten is újítani szeretnének: az Oppo O-Freenek keresztelt vezeték nélküli fülesükkel az AirPods babérjaira akarnak törni. 

A fülhallgatók és tokjuk méretei nagyjából megegyeznek az AirPodséval, bár akku terén némileg elmaradnak a cupertinói óriás termékétől. Míg az AirPods a töltőtoknak hála akár 29 órát is kibír két töltés között, az O-Free csak 16-ra képes, a fülesek pedig csak 4 órát bírnak önmagukban. Ráadásul a W1-es chipnek köszönhető egyszerű és intuitív párosítás is hiányozni fog az Oppo füleséből. 

 

 

Mindenképpen tisztelendő, hogy egy saját, egyedi terméket terveztek a pofátlan másolás helyett. Az O-Free kialakítása miatt sokkal mélyebben fog majd az ember fülében ülni, mint az AirPods, és a test dizájnja is nagyban eltér az Apple megoldásától. Sajnos van egy olyan megérzésem, hogy maga a fülhallgató elég furcsán fog kinézni használat közben az ember fülében, de azért a szokatlan, mégis esztétikus színekért jár az elismerés. Figyelmes dolog az Oppo részéről, hogy passzolni fognak a legújabb zászlóshajójukhoz. 

 

Oppo Find X

 

Az O-Freeben megbújik pár kényelmi funkció is, lesz például valós idejű fordítás (a la Google Pixel Buds), integrált hangerőszabályozás és előhívható mesterséges intelligencia a lejászás irányításához. 

Az Oppo O-Free vezeték nélküli fülhallgató augusztusban lesz elérhető, 699 kínai yen fejében (ez nagyjából 106 dollár - 29 000 forint, adók nélkül), ami némileg barátságosabb, mint az AirPods 160 dolláros, illetve 60 000 forintos árcédulája. Hogy a planéta mely országaiban lesz kapható, egyelőre nem tudjuk. 

Forrás: AppleRider / 9to5mac

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése