Ez a 330 000 forintos tok figyelmeztet, ha fegyver vagy bomba van a közeledben

Tech Hírek   |   2018.06.06 - 20:45   |   Írta: SzavaRicsi   |   5060
06. jún Ez a 330 000 forintos tok figyelmeztet, ha fegyver vagy bomba van a közeledben

Az akkumulátoros és kijelzős tokok után most jöhet egy olyan, amelyik kézi röntgenkészülékké változtatja az iPhone-unk?

A Los Angeles-i Royal Holdings startup nemrég mutatta be először a YouTube-on a SWORD nevű tokját, amely azt ígéri, hogy 12 méterről "kiszagolja" a fegyvereket és a bombákat.

A SWORD nem kevesebbre hivatott, mint hogy hatalmas innovációval robbanjon be a biztonságtechnikai piacra. A beépített 18 antenna a telefon hangszórójával együtt dolgozva hangradarként leplezi le a rejtett fegyvereket, robbanószereket. Az eszközhöz társuló SWORD alkalmazás lesz a rendszer agya, amely egy központi adatbázisból keresi ki, hogy az általa felfedezett tárgyak megegyeznek-e valamilyen fegyverrel. A startup gépi tanulással és mesterséges intelligenciával bővíti majd folyamatosan a rendszer tudástárát.

 

 

Augusztusra már működő prototípust ígérnek bemutatásra a tokból, amelyből a cég elmondása szerint már 8000 előrendelést kaptak különféle biztonságtechnikai vállalatoktól. Kaszinók, iskolák és az amerikai honvédelem is érdeklődését mutatta a SWORD iránt.

A különös tartozék a tervek szerint az iPhone 8 Pluszhoz és a Google Pixel 2 XL-hez lesz elsőként kapható, 2019 tavaszán. A tokért magáért 1250 dollárt kér majd a Royal Holdings, a működéshez elengedhetetlen SWORD alkalmazás pedig további 30 dollár lesz havonta. 

Persze csak abban az esetben, ha valóban igaz a SWORD tudása. Talán a 9to5Mac újságírójának a mondata a legmegfelelőbb a startup sztorijára, aki nemes egyszerűséggel azt írta a hírre, hogy "hiszem ha látom".

Forrás: AppleRider/9to5Mac

Kapcsolódó cikkek:

MentésMentés


Kommentek megjelenítése