Az Apple kiírtja a Facebookot és a Twittert a macOS-ből

Tech Hírek   |   2018.06.06 - 15:45   |   Írta: SzavaRicsi   |   6348
06. jún Az Apple kiírtja a Facebookot és a Twittert a macOS-ből

A személyes adataink biztonsága érdekében az Apple úgy döntött, hogy sokkal kevesebbet enged a közösségi médiáknak.

Egyáltalán nem meglepő a döntés, miszerint az Apple a macOS Mojave-tól kezdve nem enged majd az operációs rendszerben bejelentkezni a Facebookra és a Twitterre. Mark Zuckerberg közösségi médiája hatalmas botrányba keveredett a múltban a felhasználók személyes adatainak kezelésével kapcsolatosan, és még most sem lehet tudni pontosan, hogy mire használhatták fel illegális módon az emberekről eltárolt – sokszor igen bizalmas – információkat.

A Facebook és Twitter integráció eltűnésével többé nem posztolhatunk a közösségi médiákra a Maces appokból, illetve az értesítési sávról, továbbá a kontaktjainkat sem szinkronizálhatjuk a számítógépről a Facebook felhasználói fiókunkkal.

A High Sierra még engedi, a Mojave-nál viszont már nem lesz itt a Facebook és a Twitter opció.

Pontosan erről nem beszélt az Apple az idei WWDC-n tartott Keynote-ján, de azt kihangsúlyozták, hogy a Safariban lehetőség lesz eltűntetni a közösségi médiák „Megosztás” illetve „Kedvelés” gombjait, hogy ezen keresztül ne lehessen többé lekövetni a felhasználók böngészési szokásait.

A Facebook és a Twitter eltávolítása a Maces rendszer működéséből azért sem meglepő, mert ezt a lépést az Apple már korábban megtette az iOS 11-nél.

Forrás: 9to5Mac/AppleRider

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése