Apple Original sorozatok 2022・AppleTV+

AlmaBlogger   |   2023.01.30 - 17:44   |   Írta: Ca$h   |   69953
30. jan Apple Original sorozatok 2022・AppleTV+

Nézzük akkor a 2022-es Original sorozat folytatásokat.

Servant (season 3)

A várva várt harmadik évad nagyon jól indul, olyan jó érzés látni, hogy a család végre teljes értékű családtagnak tartja Leannt (Nell Tiger Free), látszik hogy a tűzbe mennének érte és bármit megtesznek azért hogy kicsit jobban érezze magát ebben a furcsa helyzetben. A lány viszont komoly változásokon esik keresztül, az eddig visszafogott, konzervatív, csöndes lány mintha második serdülőkorát élné, szépen kezd kinyílni és mintha kibontakozni látszana valódi személyisége. Julian (Rupert Grint) leteszi az alkoholt, ami már önmagában is vicces, hát még ahogy bizonyos helyzetekben reagál, vagy éppenséggel egy pohár tejjel koccint amikor családi ünnepség van. Sean (Toby Kebbel) karrierje felfele lendül amikor visszahívják a népszerű vetélkedőbe zsűrinek, miközben Dorothy (Lauren Ambrose) szépen lassan olyan dolgokra jön rá, ami miatt teljesen összeomlik minden téren. Természetesen nem lehet végig minden szép és jó hiszen ez a sorozat nem erről szól, szóval viszonylag hamar kezdenek a dolgok nagyon rosszra fordulni, ahogyan azt már megszokhattuk választ kapunk pár régebbi kérdésünkre miközben valójában még mindig fogalmunk nincsen arról mi is történik valójában. Ez gyakorlatilag az egész történet kulcsa, szóval jobb lesz beletörődni, hogy majd csak akkor fogunk megérteni mindent amikor a végére értünk, de az is lehet hogy még akkor sem. A harmadik évadban már sokkal jobban érezhetőek a horror elemek, bár inkább én még mindig csak egy izgalmasabb drámának esetlegesen thrillernek nevezném. Mire a végére érünk újra komplett és teljesen össze leszünk zavarodva és borzalmas belegondolni abba hogy újra egy évet kell várnunk a folytatásra. Továbbra is mesteri a rendezés, a történetvezetés, a karkaterek pedig egyre hitelesebbek és emberibbek. Annak ellenére, hogy nem értünk semmit, csak úgy szívjuk magunkba a sajnos túlságosan rövidke harminc perces epizódokat és mire feleszmélünk már vége is van. Nekem szerencsére közel három hónapig tartott, de neked kedves olvasó valószínűleg egy este alatt le fog menni az egész évad. Ha viszont csak most ezt olvasva jött meg hozzá végre a kedved szerencsés vagy, mert jelenleg már a negyedik és egyben befejező évad harmadik részénél járunk.

Szerintünk: 5/5
Megjelenés: Január 21.
Első évad kritika: https://hasznaltalma.hu/almablogger/2019/12/23/servantappletv

 

Teherán (season 2)

Ahogyan azt előre gondoltuk, a Teherán második évadja minden szempontból jobb lett, izgalmasabb, látványosabb, sokkal több benne az akciójelenet és mintha valahogy filmes szempontból is jobb lett volna. Sikerült utolérnie azt a színvonalat, amit a történet megkövetel. Tamarnak el sikerült szöknie Miladdal, életben maradtak bár folyamatosan keresik őket. Nagyon nehéz úgy pénzhez jutni ebben az országban, hogy közben ne mutassuk magunkat sehol, ezért Tamar titokban újra felveszi a kapcsolatot a Mossaddal és meg is kapja élete második küldetését. Ki kell iktatni a közveszélyes diktátort Quasem Mohammadit amihez közel kell férkőzni fiához aki nemrég tért haza Amerikából. Borzalmas látni, hogy egy ilyen embernek is milyen kedves és szeretnivaló fia van ahogyan azt is, hogy még egy ilyen romlott és korrupt ember is mennyire tiszta szívből szeretheti a fiát. Tamarnak nagyon nehéz dolga van, úgy kell randiznia és elcsábítani ezt a fiút, hogy közben tiszta szívéből szerelmes Miladba és persze még egy harmadik férfi is megjelenik a képben, hogy még bonyolultabb legyen a dolog. Szerencsére ott lesz Tamarnak a nagy tapasztalattal rendelkező beépített ügynök Marjan Montazeri, akit a legendás Glenn Close alakít. Marjan nem egy könnyű eset ő is megéri a pénzét, de mindig érdemes egy olyan ügynökre hallgatni, aki már túl van mindenen ami még csak Tamarra vár. A Teherán második évadja nagyon jól sikerült, a vége pedig olyan ütős ami még egy 24-et is meghazudtol, váratlan, fordulat ez egy ilyen viszonylag kellemes sorozathoz, nagyon sikolt egy harmadik évad után, remélem látni is fogjuk.

Szerintünk: 4/5
Megjelenés: Május 6.
Első évad kritika: https://hasznaltalma.hu/almablogger/2022/11/07/teheranappletv

 

Physical (season 2)

A Physical második évadja pont úgy nyit, pont olyan hangulatban, mint amilyen az első volt, erőteljesen feminista beütéssel, a férfiakat idiótának és teljesen egyszemű ostorosnak bemutató szatíra, ahol a nő van a központban és minden szenvedés ami az ő életükkel jár. Igen, ez jól működött az első évadban is főleg Rose Byrne zseniális alakítása mellett, de egy idő után fárasztóvá válik és elveszíti a férfi nézők javarészét. De persze a készítőket nem ilyen fából faragták, pontosan akkor vált a sorozat hangvétele, amikor kell és az évad második felére egy teljesen más irányt vesz, olyan területekre téved, ami megdöbbentő egy ilyen sorozat esetében, emberivé válik, főszereplőnk sebezhető lesz, együtt lehet vele érezni, izgulni foguk érte és hirtelen elfelejtünk minden rosszat, ami eddig történt. Sheila férje Danny nagy szerepet kap ebben az egészben, aki ékes példája annak hogy egy férfi igenis képes megváltozni ha igazán szeret egy nőt, a szatíra hirtelen drámába megy át, komoly filozófiai kérdések kerülnek az előtérbe és az egész sorozat új értelmet nyer. Persze pont akkor amikor már gyökeresen megváltozna az egész, hirtelen visszakerülünk a régi kerékvágásba, hiszen ez a sorozat arról szól főszereplőnkből hogyan lesz aerobik tévés sztár. Igen, sikerült megnyerniük engem megint, ezúttal még jobban mint az előző alakalommal. Így kell ezt csinálni kérem szépen, meg kell újulni, de pont csak annyira, ami a sikerhez kell. Nekik sikerült, ki ne hagyd, adj még egy esélyt ennek a remek sorozatnak.

Szerintünk: 4/5
Megjelenés: Június 3.
Első évad kritika: https://hasznaltalma.hu/almablogger/2021/08/16/physicalappletv

 

For All Mankind (season 3)

Eltelt újabb tíz év, a technika döbbenetes milyen sokat fejlődött annak köszönhetően hogy az űrverseny továbbra is fennmaradt az oroszok és az amerikaiak között. Margo immáron a NASA vezérigazgatója, Karen és Ed sajnos elváltak, Karen összejött Tracy korábbi férjével és konkrétan egy űrbázist építettek a Föld körül, amit egy luxus szállodának rendeztek be, rögtön fel is akarják avatni Danny esküvőjével. Ellenből elnök lett, amivel gyakorlatilag megszületett az első női elnök arról nem is beszélve hogy vele ugye az első meleg elnök is, de persze erről még mindig nem szabad beszélni. Ha mindez nem lenne elég akkor tervbe van véve, hogy pár éven belül elindul az első emberi expedíció a Marsra, hogy ezzel létre is hozzák az első emberi bázist ott a távoli vörös testvérbolygón. A több mint két évtizedes Holdon lévő bányászatnak köszönhetően találtak egy olyan üzemanyagot ami örökre megoldja a Földön lévő üzemanyagproblémákat, ezt az anyagot a Helos társaság fedezi fel, aminek köszönhetően immáron három fős lesz az űrverseny, nem csak az oroszok és amerikaiak között hanem már a Helios is belép a képbe (finom utalás Elon Muskra és a SpaceX programra). Elképesztő sok mindent tud történni tíz év alatt, főleg ha a világ legmotiválóbb eseménye az űrverseny továbbra is fut. Arról nem is beszélve hogy titkon hallani lehet pletykákat arról, hogy Kínának is megvan a saját űrprogramja, csak éppenséggel nem szeretnék nagy dobra verni a dolgot. Kedvenc szereplőinktől sajnos a korábbi évadban el kellett búcsúznunk, de a készítők mindent megtettek annak érdekében hogy akik még velünk vannak azokért továbbra is izgulni tudjunk. Eleinte talán kicsit lassan indul be a sorozat, persze nem az első részről beszélek mert az egészen elképesztő, öveket becsatolni. Hanem kicsit nehezen találja meg az ember, hogy most akkor kit is kell most szeretni, hiszen igazából már mindenkit annyira megszerettünk, olyan komplex és szeretnivaló mindenki. Ed természetesen továbbra is nagy kedvence a legtöbb nézőnek, de akárhogy is számoljuk azért már ő is az ötvenes éveiben van, várható, hogy ha továbbra is ilyen ütemben ugrálunk az időben, akkor a negyedik évadban már igencsak öreg lesz az összes kedvencünk. A For All Mankind képtelen veszíteni varázsából, minden egyes évaddal csak jobb lesz és immáron el lehet könyvelnünk, hogy az utolsó részben mindig történik valami döbbenetesen látványos, drámai, hősies váratlan dolog ami kínkeserves könnyeket csal a szemünkbe. Ez a sorozat egy esemény, egy történelmi pillanat a tévézésben, nem tudom kellően pozitív jelzőkkel ellátni, egyszerűen látni kell. Különösen szerencsések azok akik csak most kezdik el, hiszen egyben megnézni ezt a három csodálatos évadot nem mindennapi élmény lehet. De vigyázat, a halálos rákattanásveszélyre mindenképpen készüljetek fel!   

Szerintünk: 5/5
Megjelenés: Június 10.
Első évad kritika: https://hasznaltalma.hu/almablogger/2020/02/24/for-all-mankindappletv

 

Trying (season 2-3)

Ahogyan az a korábbi tesztemből kiderült, őrülten beleszerettünk ebbe a kedves, pozitív, elgondolkodtató, néha drámai mégis végig pozitív és szívmelengető sorozatba. Jason, Nikki, a családjuk és barátaik története egyszerűen csodálatos. Ahogyan korábban a Ted Lasso is teljesen elvarázsolt minket egy olyan nehéz időszakban amikor pozitív gondolatokkal és emberekkel szinte képtelenség találkozni a való világban, akkor legalább itt vannak nekünk az AppleTV tartalmak amik mindig közölnek velünk valami igazán szépet és értékeset. Persze az is sokban közrejátszott rajongásunkban, hogy úgy alakult hogy mind három jelenleg elérhető évadot egymás után néztük meg, de attól még nem veszített semmit az értékéből és üzenetéből. A második évadban annak lehetünk szemtanúi ahogy főszereplőink végre rátalálnak azokra a gyerekekre, akiket fel szeretnének nevelni, együtt izgulhatunk velük a szinte lehetetlennek tűnő céljuk elérésében. A harmadik évadban meg együtt nevetünk és sírunk velük amikor sikerül majdnem elveszíteni mindent amiért olyen sokat küzdöttek. Majd persze végül minden a helyére áll, minden jó ha vége jó, akár vége is lehetne a sorozatnak, de olyan hatalmas rajongótáborra tettek szert az elmúlt három évben, hogy szerencsére folytatni fogják ez már biztos. Jason végtelen pozitív hozzáállásának és Nikki rendületlen kitartásának végül meg lett a gyümölcse, teljes a család, pár év leforgása alatt megkaptak mindent amiről idáig csak álmodhattak. Nagyon remélem hogy a többi évad nem arról fog szólni hogyan veszítenek el mindent és továbbra is maradni fognak ebben a varázslatos angol humorral teletűzdelt álomvilágban, ahol csak a színtiszta jóság, kedvesség és jóindulat dominál. Régen bőgtem már ennyit egy sorozaton, a Trying harmadik évadját kb. fátyolos tekintettel néztem végig olyan csodálatos volt. Ki ne hagyjátok, kapjatok ti is egy kis pozitív energiát, nevessetek és sírjatok együtt velünk!

Szerintünk: 5/5
Megjelenés: Július 22.
Első évad kritika: https://hasznaltalma.hu/almablogger/2022/11/14/tryingappletv

 

See (season 3)

A See Jason Momoával egyike volt az első AppleTV-s nagyágyú sorozatainak. Az első időszakban igyekeztek minden stílust lefedni és ez a sorozat volt gyakorlatilag a legkomplexebb stílus, hiszen egyszerre volt sci-fi, fantasy, akció és dráma is. Különleges egyedi ötletével azonnal elrabolta szinte mindenki szívét, talán csak a mélyen vallásos vagy hívő emberek voltak azok akik kihagyták, mert bizony egyes jelenetek valóban elborultak voltak az ő szemszögükből nézve. Sajnos a második évadra kicsit ellaposodott a sztori, azóta is úgy gondolom, hogy lehet jobban jártak volna ha egy kicsit hosszabb, tartalmasabb pörgősebb, de csak egy évadot csináltak volna ebből a remek történetből. Pontosan ez a vonal folytatódik a harmadik és egyben befejező évaddal is, kicsit vontatott, kicsit unalmas, álmosító, a harcok továbbra is elképesztően jók, de az első pár részben még ebből se jut túl sok az egyszeri rajongónak. Haniwa és Kofun karakterei továbbra is minden rekordot megdöntően ostobák, idióták és idegesítőek, néha annyira hogy az ember legszívesebben kikaparná a szemeit csak hogy ne keljen őket tovább nézni. Sajnos a sokak által kitalált teljesen sötét részt nem valósították meg, pedig nagyon jó ötlet lett volna csinálni egy olyan epizódot, vagy legalább egy rövidebb szekciót, amikor semmit nem lehet látni, csak hangokat hallunk és egy kicsit beleélhetjük magunkat milyen lehet a főszereplők mindennapos élete. Bekerült a sorozatba egy nagyon eredeti és szerethető karakter Ranger (Michael Raymond.James) személyében  aki nagyon sokat dobott a történeten, egyrészt vicces, Baba legjobb barátja és régi harcostársa, neki köszönhetően a szeletelések már duplán látványosak és még brutálisabbak mint eddig valaha. Érdemes az évad közepéig eljutni, mert onnantól már nagyon felpörögnek az események és a történet végre újra méltó lesz az első évadhoz, döbbenetesen látványos és megható befejezéssel búcsúzik el a sorozat és pont akkor amikor kezdene végre igazán jó lenni és érdekes, amikor felvetődik bennünk egy csomó kérdés kell rájönnünk arra, hogy bizony ennyi volt, a többi már ránk és a fantáziákra van bízva. Középszerű szinte rossz indítás után rekordsebességgel szárnyalunk vissza az eredeti színvonalhoz, hogy úgy emlékezhessünk erre a remek sorozatra mint amit igenis érdemes volt nézni. Jasonnel együtt minden további főszereplő csak úgy brillírozik, kivéve Haniwát és Kofunt, akiknek végtelen ostobaságára külön jelzőt kellene kitalálni. Kofun döbbenetes idiótizmusára mi sem lehet méltóbb bizonyíték mint amit a végén fog magával csinálni, no comment ... de nem is beszéljünk tovább róluk. Mindenképpen fejezzétek be ezt a szuper kis sorozatot, mert érdemes.

Szerintünk: 4/5
Megjelenés: Augusztus 26.
Első évad kritika: https://hasznaltalma.hu/almablogger/2019/11/25/seeappletv

 

Mosquito Coast (season 2)

Tavaly ismerkedhettünk meg Allie Foxal (Justin Theroux) és családjával, az első évadban még nagyon ködös volt minden, nem tudhattunk meg túl sok mindent arról, hogy mi is történt velük a múltban ami miatt ilyen nagy bajba keveredtek és menekülniük kellett. Valahogy érezni lehetett, hogy sokkal több van ebben a történetben annál, amit az első évad nyújtani tudott. Szerencsére igazam lett és a második évad mérföldkövekkel jobb lett mint elődje, ezt már rögtön az első rész után érezni lehet, szóval mindenkinek csak melegen ajánlani tudom, már csak azért is, mert ezzel az évaddal már véget is ér a történet. Szépen lassan épül fel minden, ismerjük meg a múltat ami ide vezetett, majd egy ütős befejezéssel véget is ér minden. Az már más kérdés hogy elégedettek leszünk-e vele, ezt döntse el mindenki maga, de nem kérdéses hogy érdemes visszatérni a Fox család kalandjaihoz. A karakterek tovább épülnek, lesznek benne fordulatok rendesen és egészen az utolsó pillanatig kérdéses marad, hogy mi lesz ennek a hányattatott családnak a sorsa. A környezet és a rendezés fantasztikus, a színészek teljesítménye sokkal jobb mint az első évadban, a történet meg olyan amilyen. El kell fogadni, hogy Justin minden körülmények között a képernyőn szerette volna látni testvérének a regényét és abból kihozni a legtöbbet, szerintem sikerült nekik, adjatok nekik még egy esélyt, nem bánjatok meg.

Szerintünk: 4/5
Megjelenés: November 4.
Első évad kritika: https://hasznaltalma.hu/almablogger/2021/06/14/the-mosquito-coastappletv

 

Mythic Quest (season 3)

Ian (Rob McElhenney) és Poppy (Charlotte Nicdao) beváltották ígéretüket, kiléptek a Legendás Kard csapatából, hogy saját játékfejlesztésbe kezdjenek, a dolgok eleinte nagyon jól alakulnak, Poppy új játék engine-je annyira döbbenetes, hogy nagyon jó ajánlatot kapnak rá. A gondok csak akkor kezdődnek amikor kiderül, hogy nem minden a külcsín, valamivel meg is kéne tölteni ezt a fantasztikus világot, illetve amikor szépen lassan rájönnek arra, hogy hiányzik a csapat, hiányoznak a murik, David (David Brittlesbee) állandó szívatása, akinek a vezetése mellett ráadásul teljesen felvirágzott az LK, csak úgy dübörög a biznisz, soha nem ment még ennyire jól. A Mythic Quest harmadik évadja szinte a tökélyre fejlesztette az eredeti receptet, mesterien váltogatja a drámát a komédiával, továbbra is az lesz a legjobb rész ami kicsit visszatekeri az időt és ezúttal azt tudhatjuk meg Ian és Poppy hogyan ismerték meg egymást. Ez a rész annyira jó, hogy akár még Oscart is adnék rá egészen egyszerűen instant mestermű. Jó hír minden rajongónak, hogy a negyedik évad időpontja már kőbe van vésve, a Legendás Kard még sose volt ennyire legendary, tehát kötelező jelleggel megnézendő alapmű.

Szerintünk: 5/5
Megjelenés: November 11.
Első évad kritika: https://hasznaltalma.hu/almablogger/2020/05/26/mythic-quest-ravens-banquetappletv

 

Slow Horses (season 2)

Úgy néz ki Mick Herron kémregénysorozatát nagyon megkedvelte az Apple mert szépen sorban végig megy az összes regényen. A második rész valahogy engem nem fogott meg annyira mint az első, ennek valszeg az lehet az oka, hogy maga a regény nem volt annyira jó mint az első, nem tudhatom mert nem olvastam egyiket se, tény viszont hogy Jackson Lamb és béna csapatának a története mindenképpen megér egy misét. Gary Oldman csak úgy parádézik ebben a szerepben, de már valahogy őt is megszoktuk, nem üt akkorát mint az első évadban. River Cartwright végre bebizonyítja hogy miért is van ebben a csapatban, olyan végtelenül ostoba és zöldfülű, hogy valszeg sose fog kikerülni innen. A történet izgalmas tartogat pár fordulatot ez nem vitás, de sajnos ezúttal nem lett olyan jó mint az első évad, ettől még mindenképpen érdemes gyorsban ledarálni, hátha nektek jobban fog tetszeni.

Szerintünk: 3/5
Megjelenés: December 9.
Első évad kritika: https://hasznaltalma.hu/almablogger/2022/07/18/slow-horsesappletv

 

 

A sorozatot vagy filmet az AppleTV alkalmazáson belül, az AppleTV+ utáni előfizetéssel tudod megtekinteni, az első hét ingyenes utána havi 6.99$, az éves díj 69$. Ha rendelkezel AppleTV+ előfizetéssel, akkor állítsd be és nézd AppleTV-n keresztül, ami az egyik legkényelmesebb, legfelhasználóbarátabb, legelegánsabb felület amivel idáig találkoztam, próbáld ki te is!

 

Kapcsolódó tartalom:

>>> Eladó AppleTV választék az oldalunkon

>>> Andor sorozatkritika

>>> 1899 sorozatkritika

>>> She-Hulk sorozatkritika

>>> Apple Original filmek 2022

 

 

 

 

 

 


Kommentek megjelenítése