Physical・AppleTV+

AlmaBlogger   |   2021.08.16 - 08:00   |   Írta: Ca$h   |   10133
16. aug Physical・AppleTV+

Egy bulimiás nő sokkolóan vicces története a sikerről.

Sheila (Rose Byrne) első ránézésre egy teljesen átlagos, boldog, háztartásbeli anyukának tűnik, szép, csinos, mindig mosolyog, szerető férjével éli unalmas, középosztálybeli életét, van egy kis megtakarításuk, a férfi egyetemi tanár ő pedig otthon neveli kislányukat. Egy napon azonban minden megváltozik, férjét kirúgják munkahelyéről és ezzel az egyetlen bevételi forrásuk meg is szűnik létezni. De sebaj hiszen van megtakarítás, kihúzzák még egy ideig, talán most jött el az ideje hogy politikai pályára tévedjen az uraság. A gond csak az, hogy Sheila nem véletlenül ilyen csinos, gyakorlatilag sose eszik, ha meg nagyon megéhezik akkor titokban elmegy alaposan bevásárol gyorskajából, majd egy eldugott olcsó szállodában degeszre eszi magát, majd pár perc múlva meghánytatja magát, lezuhanyzik és már indul is haza. Igen, Sheila bulimiás, nem is kicsit, nagyon.

A sorozat igencsak impozánsan indul, ütős a start ez nem vitás, első körben ugye belenézhetünk a jövőbe amiről nem lehet pontosan tudni mikor van, de ami biztos, hogy főszereplőnk Aerobic edző aki éppen a tévés közvetítésre készülődik, sikeres, tündököl, úgy néz ki bejött neki az élet. Majd ugrunk egy jó nagyot és azt látjuk hogy honnan jött. Unatkozó, betegesen bulimiás nő, akinek nem igazán fekszik a családi élet. Az ötlet hogy halljuk amit gondol sokaknak tetszeni fog, legfőképpen a gyengébb nemnek, mert gondolom nekik is sok hasonló dolog szokott a fejükben járni. Alapvetően mindenki készüljön fel az erőteljes feminista megközelítésre, egy világra ahol csak a nőkkel fogunk egyet érteni, a férfiak, leginkább állandóan kanos, piáló, drogozó, perverz, agyalágyult félidióták, akik csak a sikert és a szexet hajkurásszák. Ez erőteljesen érezhető a sorozaton, ami nem véletlen, lévén kb. mindenki nő volt a készítők közül, az ösztorgén csak úgy spriccel a tévéből.

Alapvetően jó ötlet volt hogy halljuk Sheila gondolatait, főleg hogy Rose Byrne köztudottan hatalmas nagy forma és nagyon jól játszik az arcával mindeközben, a gondom csak az hogy már számtalanszor hallottuk hogy a nők mire gondolnak, ugyanennek a férfi változatát viszont már 20 évvel ezelőtt elkaszálták, rögtön az első évad után (Mocsok Macsók Meséi) pedig nagyon vicces volt, hát igen, a világ valahogy még mindig nincsen felkészülve arra, hogy mi jár a férfiak fejében, pedig valójában leginkább csak kettő dolog, na jó legyen három (kaja, pia és szex). Na de itt most nem ez a lényeg, a Physical gyönyörű szépen felépíti a karaktereket az eleinte kicsit lapos és semmitmondó szereplők szépen lassan kidomborodnak és 3D-sek lesznek, még Sheila agyalágyult férjét is meg fogjuk kedvelni, természetesen a női szereplők sokkal jobban ki vannak dolgozva, érdekes módon valahogy velük könnyebb azonosulni. Sheila betegsége borzalmas, főleg hogy folyamatosan halljuk amit gondol, amilyen rettenetes véleménnyel van saját magáról. Próbál ellenállni, próbálja abbahagyni, próbálna jó feleség és jó anya lenni, de az új szerelem az Aerobic valahogy mindent legyőzni látszik.

Kiderül hogy elképesztő tehetsége van hozzá, igaz alig eszik alig van a testében energia, mégis valahogy erőt merít a semmiből és csak úgy tündököl amikor végre önfeledten ugrálhat a zenére. A sorozat valahol a 80-as évek elején, 70-es évek végefelé játszódik, amikor még éppen hogy csak elterjedtek a videómagnók, kazettát másolni se valami könnyű dolog és maga az Aerobic csak egy sima testmozgás a bevásárlóközpontokban. Neki jut először eszébe, hogy ebből videót kéne csinálni, hogy mindenki otthon csinálhassa az edzéseket, magából kiindulva főleg a kisgyermekes anyukák lenne a célcsoport, akiknek soha semmi ideje nincsen magukra. Mindeközben ugye szépen lassan feléli a megtakarításokat, mindenféle aljas módszerrel pénzhez jut amit ugyancsak felél, bármit megtenne azért hogy a biznisz beinduljon, de közben a férje kampányára is koncentrálnia kellene. A helyzetkomikum adott, a bonyodalom egyre csak fokozódik, el fog jönni az idő amikor dönteni kell, vajon mit fog választani, a családi életet férjével és kisgyermekével vagy pedig a fényesnek bizonyuló jövőt ami nem igazán összeegyeztethető a családi élettel.

A Physical egy nagyon ígéretesnek induló dramedy, fura ez az új jelző, hiszen a komédia alapvetően a dráma egyik fajtája, tehát nem kellene egybevonni a két szót, mivel alapvetően a kettő egy helyről jön, a tartalombeli különbség leginkább a történet végében mutatkozik meg. Ez a sorozat igazából vicces akarna lenni, a kérdés már csak az hogy mi mennyire tartjuk annak. Én folyamatosan ingáztam az erősen közepes és a gyengén jó értékelés között, hiszen a rendezés, a színészek a fantasztikusak, a 80-as évekbeli zenék amikor felzendülnek csak úgy dobban a szív. Sok benne a váratlan fordulat és alapvetően a maga módján nagyon szórakoztató, csak számomra voltak benne olyan dolgok, motívumok, problémák amikkel nehezen birkóztam meg, kimozdítottak a tévé elő és elvesztettem sokszor az érdeklődésemet. Mobilt nyomogattam vagy valami mást csináltam miközben ment, pedig az alig harminc perces műsoridő nem olyan hosszú, hogy ezt kellene mellette csinálnom. Egyszerűen nem tudott lekötni, amikor meg lekötött akkor leginkább csak sokkot kaptam a látottaktól. A Physical egy jó sorozat de nem elég jó, hogy megérdemelje a négy pontot, főleg ha összehasonlítom más négy pontos sorozattal, szóval kicsit szigorúbbnak kellett lennem, az évadzáró résztől például kifejezetten sokkot kaptam. De ettől függetlenül bátran merem ajánlani bárkinek, aki szereti az iróniát, cinizmust, szatírát és meg tud birkózni azzal, hogy a nőknek milyen borzalmasan rossz a véleménye rólunk férfiakról. Hímsoviniszta nőgyűlölők messziről kerüljék el, párkapcsolatban vagy házasságban élők se biztos hogy jót fognak szórakozni rajta, leginkább a szingli, magányos, erősen magabiztos nők fogják élvezni, ők biztosan halálra röhögik majd magukat rajta. Én úgy vagyok vele hogy élveztem, de nem ájultam el, az AppleTV+ azért ennél sokkal de sokkal többet felmutatott már idáig, viszont a folytatást azért érdeklődve várom.

 

Szerintünk: 3/5 | IMDb: 7.2 | Rotten Tomatoes: 67% | Metacritic: 60
Physical (season 1 | 2021 -)

Rendezte: Stephanie Lang, Liza Johnson, Craig Gillespie
Írta: Annie Weisman, Jessica Dickey, Lex Edness, Rosa Handelman, Justin Bonilla, Alexandra Cunningham
Zene: Isabella Summers
Szereplők: Rose Byrne, Rory Scovel, Dierdre Friel, Grace Kelly Quigley, Paul Sparks, Della Saba, Lou Taylor Pucci, Erin Pineda, Geoffrey Arend, Ashley Liao, Ian Gomez, Al Madrigal, Mary Holland, Tamra Meskimen

Játékidő: 10x 34perc

 

 

A sorozatot vagy filmet az AppleTV alkalmazáson belül, az AppleTV+ utáni előfizetéssel tudod megtekinteni, az első hét ingyenes utána havi 4.99$, az éves díj 49.99$. Ha rendelkezel AppleTV+ előfizetéssel, akkor állítsd be és nézd AppleTV-n keresztül, ami az egyik legkényelmesebb, legfelhasználóbarátabb, legelegánsabb felület amivel idáig találkoztam, próbáld ki te is!

 

Kapcsolódó tartalom:

>>> Eladó AppleTV választék az oldalunkon

>>> Calls sorozatkritika

>>> A Szolgálólány Meséje sorozatkritika

>>> Lisey's Story sorozatritika

 




Kommentek megjelenítése