Újabb módon spórol az Apple

Almás Pletykák   |   2021.08.13 - 08:36   |   Írta: L Ferenc   |   1372
13. aug Újabb módon spórol az Apple

Az almás logós gyártó az új iPhone-ok kamerájának gyártását teszi olcsóbbá.

Minden jel arra mutat, hogy az Apple egy hónap múlva négy vadonatúj okostelefonnal fog előrukkolni, konkrétan az iPhone 13 minivel, az iPhone 13-mal, az iPhone 13 Próval és az iPhone 13 Pro Max-szel. Ezek közös vonása lesz a minden korábbinál gyorsabb chipset és a továbbfejlesztett kamera.

A legfrissebb híradások arról szólnak, hogy a 13-as iPhone széria esetében képalkotás fronton nemcsak minőség és szolgáltatási kör tekintetében várhatóan változások. Jól értesült források szerint ugyanis idéntől megváltozik az almás mobilokban lévő kamerák összeszerelési folyamata. A miértre egyszerű a válasz: a spórolás.

Tűzhöz közeli források úgy tudják, hogy az Apple fő beszállítójának, a Foxconnak mostantól magának kell összeszerelnie az LG InnoTektől, a Sharptól és az O'Filmtől érkező kameraalkatrészeket, és beletenni azokat az új okostelefonokba. 

Ily módon állítólag megspórolható valamennyi pénz az eddig bevált gyakorlathoz képest: egészen mostanáig a Foxconn készre szerelt dupla és tripla kameraszetteket kapott, melyeket egyszerűen csak bele kellett helyezni a készülékekbe. Egyelőre csak bízni tudunk abban, hogy a gyártási folyamat megváltoztatása nem hat negatívan a minőségre, de az Apple minőségbiztosítási rendszere vélhetően garanciát jelent a változatlanul remek minőségre. 

Az Apple állítólag elegendő alkatrészt rendelt a beszállítóitól ahhoz, hogy idén akár 90 millió iPhone 13 is a boltokba kerülhessen. Ez 20 százalékkal nagyobb mennyiséget jelent a tavalyi iPhone 12-höz képest. 

Az új iPhone-okban várhatóan a korábbinál nagyobb kapacitású akkumulátorok lesznek, az üzemidő azonban nem feltétlenül fog növekedni. Utóbbi annak tudható be, hogy a 60-ról 120 Hz-es kijelzőfrissítésre történő váltás nagyobb energiaszükséglettel jár, még akkor is, ha az Apple a legmodernebb adaptív technikát használja. Utóbbi lényege, hogy a frissítési sebesség a felhasználási körülményeknek megfelelően automatikusan változik 1 és 120 Hz között.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése