Régóta várt funkciót kap az iPhone 13

Almás Pletykák   |   2021.07.19 - 08:20   |   Írta: L Ferenc   |   6213
19. júl Régóta várt funkciót kap az iPhone 13

A sokak által hasznosnak talált új feature a kijelzővel kapcsolatos és picit a 120 Hz-en is túlmutat.

Az androidos okostelefonokat használók közül sokan imádják az AOD, vagyis Always On Display funkciót, melynek lényege, hogy a készülék a készenléti állapotában is mindig, vagy adott időszakra időzítve fixen megjeleníti többek közt a pontos időt, a dátumot, a töltöttségi szintet, vagy éppen a beérkezett üzeneteket és nem fogadott hívásokat. Vagyis az ezzel kompatibilis telefonokhoz hozzá sem kell érni, hogy a fentiekkel kapcsolatban némi vizuális információt szerezzünk be, hanem egyszerűen csak elég rápillantani a készenléti kijelzőjükre. 

Apple fronton viszont más a helyzet, az amerikai nagyvállalat által forgalmazott okostelefonokon ugyanis nem érhető el ilyen funkció. Az AOD egyébként nem teljesen idegen az Apple-től, ugyanis a cég okosóráin a Watch Series 5 óta elérhető hasonló funkció.

A témával kapcsolatban jó hír, miszerint újfent megerősítést nyert, hogy az idén szeptemberben leleplezendő új almás mobilokban végre elérhetővé válik a készenléti kijelző üzemmód. Jól értesült források szerint az iPhone 13 mini, az iPhone 13, az iPhone 13 Pro és az iPhone 13 Pro Max adott esetben fixen képes lesz az óra és az akkumulátor töltöttségi százalékának megjelenítésére, ezenkívül pedig az új értesítések is felbukkannak majd a kijelzőn. 

Az AOD iPhone-okon történő debütálása állítólag a Samsung-féle új LTPO (Low Temperature Polycrystalline Oxide) technológiájú OLED érintőkijelzők megérkezésének köszönhető. Ezek a panelek egyrészt végre meghozzák a sokak által várva várt 60 helyett 120 Hz-es frissítési sebességet, másrészt pedig lehetővé teszik, hogy a frissítési ráta adott esetben, így például statikus tartalmak megjelenítése esetén 1 Hz-re csökkenhessen. Utóbbi révén jelentősen csökkenhet a fogyasztás, illetve lehetővé válik az AOD energiahatékony módon történő megvalósítása. 

Remek hír, hogy a sokak által messze nem kedvelt notch idén végre jelentősen kisebbé fog válni, viszont a kijelzőbe integrált ujjlenyomat-szenzor 2021-ben még nem érkezik az iPhone-okba, erre várhatóan csak 2022-ben kerül majd sor. 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése