Sokkal jobb kamerákkal kecsegtet az iPhone 13

Almás Pletykák   |   2021.07.09 - 08:29   |   Írta: L Ferenc   |   2421
09. júl Sokkal jobb kamerákkal kecsegtet az iPhone 13

Lássuk, hogy melyek a legfrissebb pletykák képalkotás fronton!

A tavaly októberben debütált iPhone 12 termékcsalád várhatóan idén szeptemberben kapja meg utódját. Az iPhone 13 széria előreláthatólag négy tagból fog állni, és minden valószínűség szerint mind a négy komoly fejlesztéseket vonultat majd fel kamera fronton. 

Kezdjük is rögtön a nagylátószögű modullal, mely az előzetes információk alapján f1,8-es fényerővel rendelkezik, ami jelentős előrelépést jelent a jelenlegi f2,4-es értékhez képest. Utóbbi miatt rossz fényviszonyok mellett várhatóan sokkal jobb minőségű ultrawide felvételek lesznek készíthetők, ezenkívül pedig az öt helyett hat lencsetag is jó hatást gyakorol majd a képminőségre. 

Azzal kapcsolatban megoszlanak a vélmények, hogy a 13-as iPhone-ok közül melyek kapják majd meg az új nagylátószögű kamerát. Egyesek úgy tudják, hogy az iPhone 13 mini, az iPhone 13, az iPhone 13 Pro és az iPhone 13 Pro Max mind f1,8-as ultrawide modullal fog bírni, mások szerint viszont csak a drágább Pro modellek kapják meg a nagyobb fényerejű egységet. Ezenkívül olyan pletykák is felröppentek, miszerint végre a nagylátószögű kamera is autofókuszos lesz, vélhetően a Pro készülékek esetében. Utóbbinak köszönhetően várhatóan remek makró üzemmódot is kapunk majd.

A főkamera objektíve a 13 Pro Max esetében f1,6 helyett f1,5-ös fényerejű lesz, ami mindenképpen jó hír, a többi készülék viszont várhatóan megmarad f1,6-os szinten. A 13 Pro és a 13 Pro Max minden korábbinál nagyobb méretű képérzékelő lapkával kecsegtet, a 13 mini és a normál 13 pedig várhatóan a 12 Pro Max szenzorát fogja megkapni. 

A 12 megapixeles felbontás nem fog növekedni, tehát az Apple nem száll be az egyre durvább megapixel-háborúba, és e mellett a felbontás mellett az összes kamera esetében kitart. Legalábbis 2021-ben mindenképp. 2022-ben állítólag már érkezik a 48 megapixeles kamera, melynek révén akár már 8K videókat is rögzíthetünk majd. A szenzormozgatásos képstabilizálás az iparágban elsőként a tavalyi iPhone 12 Pro Maxben debütált, és jó esély van arra, hogy idén az összes 13-as sorozatú készülék megkapja ezt a feature-t, csakúgy, mint a LiDAR szenzort. 

Elődeikhez hasonlóan az iPhone 13 mini és iPhone 13 hátán kettő, az iPhone 13 Pro és iPhone 13 Pro Max hátoldalán három kamera található, vagyis telefotó egység továbbra is csak a két komolyabb modellen lesz. A 13 Pro esetében 2x-esről 2,5x-esre nő az optikai zoom, a 13 Pro Max viszont marad 2,5x-es szinten. Utóbbi komoly csalódást jelent, hiszen a riválisok már jó ideje 3x-os, 4-5x-ös, vagy akár 10x-es optikai zoomot tudnak. 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése