Már javában a 2022-es iPhone-okról pletykálnak

Almás Pletykák   |   2021.07.07 - 08:44   |   Írta: L Ferenc   |   507
07. júl Már javában a 2022-es iPhone-okról pletykálnak

Egyre több minden szivárog ki az 14-es sorozatról.

A jelenleg kapható új iPhone-ok, a 12-es széria tagjai tavaly októberben láttak napvilágot, és nyílt titok, hogy a vadonatúj 13-as modellekről várhatóan idén szeptemberben hull majd le a lepel. Mivel az iPhone 13 termékcsalád bejelentéséig már csak két hónap van hátra, nem csoda, hogy rengeteg a pletyka velük kapcsolatban, az viszont már meglepőbb, hogy egyre több a pletyka a következő generációval kapcsolatban is.

A legfrissebb híradások például arról szólnak, hogy a 2022-ben támadó iPhone 14-es készülékek mindegyike 120 Hz-es frissítésű LTPO OLED panelt fog felvonultatni. Ez a tekintetben jelent előrelépést a 2021-es iPhone 13-asokhoz képest, hogy az idei új almás mobilok közül várhatóan csak a drágább Pro verziókban lesz magasabb frissítésű frekvenciájú panel. 

Tűzhöz közeli források szerint az Apple már idén 120 Hz-re váltaná az összes telefonját, erre azonban egyszerűen képtelen, mert beszállítói oldalról nem érkezik megfelelő mennyiségű kijelző. Egyelőre csak a Samsung tud 120 Hz-es LTPO OLED képernyőt szállítani az Apple-nek, de már az LG is gőzerővel azon munkálkodik, hogy megkezdje ezen panelek sorozatgyártását. Az LG viszont várhatóan csak jövőre tud felpattanni a vonatra, így az Apple leghamarabb a 2022-es okostelefonjait tudja átállítani egytől egyig 120 Hz-re.

Az iPhone 14 Pro és iPhone 14 Pro Max kijelzőit várhatóan a Samsung fogja szállítani, az iPhone 14 képernyőjéért pedig az LG lesz felelős, de annak is megvan az esélye, hogy az LG kisebb mennyiségben a Pro készülékekbe is szállít majd 120 Hz-es panelt. 

Nem véletlenül nem ejtettünk szót eddig az iPhone 14 miniről, ugyanis egyre több helyről hallani olyan információkat, melyek szerint 2022-ben nem lesz ilyen kompakt készülék. Ennek oka, hogy a jelenlegi iPhone 12 mini eladási mutatók több mint kiábrándítóak, és bár idén ősszel érkezik még az iPhone 13 mini, iPhone 14 mini előreláthatólag nem lesz jövőre. 

Ugyancsak friss hír, hogy az iPhone 13-asok a Foxconn és a Pegatron gyártósorain fognak készülni. Ez a tekintetben nem meglepő, hogy a Foxconn régóta az Apple egyik leghűségesebb partnere, az viszont enyhén meglepő, hogy a különböző munkaügyi problémákkal küzdő tajvani Pegatron is kap iPhone 13 megrendeléseket. Mindenesetre az iPhone 13 mini, az iPhone 13, az iPhone 13 Pro és az iPhone 13 Pro Max készülékek többsége a Foxconnál fog készülni.

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése