Nagyobb aksit kapnak a 13-as iPhone-ok

Almás Pletykák   |   2021.06.02 - 09:16   |   Írta: L Ferenc   |   962
02. jún Nagyobb aksit kapnak a 13-as iPhone-ok

Kiderült, hogy pontosan mekkora növekedésre lehet számítani.

A tavaly októberben debütált iPhone 12 termékcsalád tagja várhatóan idén szeptemberben kapják meg utódaikat. Már csak három hónap van hátra az iPhone 13 széria hivatalos leleplezéséig, így nem csoda, hogy alaposan megszaporodtak az újdonságokkal kapcsolatos pletykák.

Jó ideje arról csiripelnek a madarak, hogy a 2021-es almás okostelefonokba a korábbiaknál nagyobb kapacitású akkumulátorok fognak kerülni, azt viszont eddig nem nagyon lehetett tudni, hogy körülbelül mekkora növekedésre lehet számítani. Mostantól viszont már ez sem titok.

Jól értesült források szerint az új termékcsalád legkisebb méretű és egyben legolcsóbb delikvense, az iPhone 13 mini egy 2406 mAh kapacitású telepet vonultat fel, ami relatíve jelentős előrelépést jelent a jelenleg kapható iPhone 12 mini 2227 mAh-s értékéhez képest.

A ranglétra következő fokán található iPhone 13-ban előreláthatólag egy 3095 mAh-s akkumulátor kerül, szemben az iPhone 12-ben lévő 2815 mAh-s teleppel. Hasonló változásnak lehetünk tanúi a jobb kameraszettet felvonultató drágább iPhone 13 Pro esetében is. 

Végül, de nem utolsó sorban az abszolút csúcsmodell iPhone 13 Pro Max állítólag egy monstre 4352 mAh kapacitású akkumulátorból nyeri a működéséhez szükséges energiát. Összehasonlításképp, az iPhone 12 Pro Max akkumulátora 3687 mAh kapacitású. 

A legkomolyabb előrelépésnek az iPhone 13 Pro Max kapcsán lehetünk tanúi, melynek telepe nem kevesebb, mint 18 százalékos kapacitás növekedésen megy keresztül. Az iPhone 13 és iPhone 13 Pro esetében mintegy 10 százalékos a növekmény, az iPhone 13 mini aksikapacitása pedig körülbelül 8 százalékkal növekszik. 

Az androidos riválisok többsége már jó ideje 4000-5000 mAh-s kapacitásnál tart, azonban a két tábor értékeit nem érdemes egy az egyben összehasonlítani egymással, ugyanis az iOS-es készülékek a hatékonyabb működés miatt adott kapacitásból hosszabb üzemidőt képesek produkálni.

Most tehát már tudjuk, hogy mekkora aksikapacitásokra számíthatunk iPhone 13 fronton, azt viszont még nem igazán, hogy az idei új almás mobilok üzemideje vajon milyen mértékben fog változni. Az A14-et váltó A15-ös chip várakozások szerint nemcsak nagyobb teljesítményű, hanem egyben hatékonyabb működésű is lesz. A Pro készülékek OLED panele sokak örömére 60-ról 120 Hz-re vált, ami önmagában véve fogyasztásnövekedést hozna, azonban az adaptív frekvenciaállítás várhatóan kordában tartja majd a teljesítményfelvételt.

Ugyancsak kérdéses, hogy a töltési sebesség vajon milyen mértékben fog növekedni. Az Apple jelenleg mindössze 20 W magasságában jár akkor, amikor a legtöbb rivális ennél háromszor nagyobb teljesítményű töltőfejet ad csúcsmobiljai mellé, illetve akkor, amikor a Xiaomi már 200 W-os hipertöltést demózik.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése