Már gyártják az iPhone 13 szuper kijelzőit

Almás Pletykák   |   2021.06.01 - 08:46   |   Írta: L Ferenc   |   996
01. jún Már gyártják az iPhone 13 szuper kijelzőit

Egyelőre semmi akadálya az ősz eleji termékbejelentésnek.

Az Apple legutóbb tavaly októberben jelentette be új okostelefonokat, konkrétan az iPhone 12 minit, az iPhone 12-at, az iPhone 12 Prót és az iPhone 12 Pro Maxet. Az újdonságok bemutatója a koronavírus-járvány miatt késett egy hónapot, ugyanis az Apple eredetileg ugyanúgy szeptemberben tárta volna a nagyközönség elé a 12-es szériát, mint az elődeit. 

Nyílt titok, hogy érkezőben a vadonatúj 13-as sorozat, és jelenleg minden jel arra mutat, hogy az iPhone 13 mini, az iPhone 13, az iPhone Pro és az iPhone 13 Pro Max idén a régi kerékvágás szerint, előreláthatólag már szeptemberben be fog mutatkozni.

Ennek egyik előjele, hogy jól értesült források szerint a Samsung Display és az LG Display már megkezdte az új almás mobilokba szánt OLED panelek sorozatgyártását. Ez pedig azt jelenti, hogy tavalyhoz képest egy hónapnyi előnyben van az Apple, legalábbis ami a kijelzőket illeti. 

A Samsung Display-nél állítólag már május közepe óta folyik az új OLED kijelzők tömeggyártása, az LG Display gyártósorai pedig május végén pörögtek fel. A két dél-koreai mamutcég közül az előbbi 80 millió, az utóbbi pedig mintegy 30 millió újfajta OLED képernyőt szállít majd az Apple számára.

Tűzhöz közeli források szerint kizárólag a Samsung gyártja a felsőbb kategóriás új okostelefonok újfajta kijelzőit. Amennyiben hihetünk a pletyáknak, az iPhone 13 Pro és iPhone 13 Pro Max Low-Temperature Polycrystalline Oxide (LTPO) Thin-Film Transistor (TFT) OLED technológiájú érintőkijelzőt vonultat fel. 

Ennek legfőbb előnye, hogy 60 helyett akár 120 Hz-es frissítésre képes, ráadásul adaptív módon. Utóbbi azt jelenti, hogy statikus tartalmak (például állókép, szöveg) megjelenítésekor a fogyasztás visszafogása érdekében minimálisra csökken a frissítési ráta, egyéb esetekben pedig felugrik 120 Hz-re. Az Apple riválisai ezt már korábban meglepték, és az amerikai gyártó sok kritikát kapott amiatt, hogy olcsónak nem nevezhető 12-es szériája még mindig csak 60 Hz-et tud.

Az olcsóbb idei új almás mobilokba, az iPhone 13 minibe és az iPhone 13-ba az LG, illetve a BOE szállítja a Low-Temperature Polycrystalline Silicon (LTPS) TFT OLED paneleket, melyek frissítése várhatóan továbbra is 60 Hz-es marad. Természetesen az iPhone 12 gyártása is folytatódik, és év végéig a Samsung 120 millió, az LG 50 millió, a BOE pedig mintegy 9 millió OLED panelt szállít majd az Apple-nek.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése