Az első fotó az iPhone 13 miniről

Almás Pletykák   |   2021.04.23 - 08:48   |   Írta: L Ferenc   |   8068
23. ápr Az első fotó az iPhone 13 miniről

Mutatjuk, körülbelül hogyan néz majd ki az ősszel érkező apróság.

Az Apple nagyot durrantott azzal, hogy tavaly ősszel piacra dobta a 2020-as új iPhone SE-nél kisebb készülékházban relatíve nagyméretű kijelzőt, illetve csúcskategóriás hardvert felvonultató iPhone 12 minit, mely nem mellesleg olcsóbb is a nagyobb méretű iPhone 12-nél.

Nyílt titok, hogy az Apple idén ősszel piacra fogja dobni az 5,4 colos kijelzős iPhone 12 mini utódját, mely várhatóan nemes egyszerűséggel iPhone 13 mini néven érkezik majd meg a kereskedésekbe. Az egyelőre meglehetősen titokzatos újdonságról eddig csak számítógépes CAD tervrajzokat lehetett látni, most viszont felbukkant az első igazinak tűnő fénykép is:

A felvételen állítólag egy iPhone 13 mini prototípus látható. Mivel a terméket még nem véglegesítették és a sorozatgyártás beindítása is bőven odébb van még, nem biztos, hogy azt a designt látjuk most, ami majd az ősszel érkező sorozatgyártású modellen is vissza fog köszönni. Az viszont mindenesetre tény, hogy a készülék hátsó kameraszettje ugyanúgy változott meg az iPhone 12 minihez képest, mint ahogy azt a korábbi CAD rajzokon láthattuk.

Jól értesült források szerint a 6,1 colos kijelzős iPhone 13 is hasonló módon alakul majd át, mint az iPhone 13 mini, vagyis az Apple kicsit átvariálja a hátsó kamerát elrendezését. Ezzel szemben a 6,1 colos iPhone 13 Pro és a 6,7 colos iPhone 13 Pro Max kialakítása várhatóan változatlan marad, legalábbis ami a hátsó részt illeti. 

Az iPhone 13 mini hátoldalát állítólag azért kellett áttervezni, mert így jobban elférnek a nagyobb méretű képérzékelőt felvonultató képszenzorok, ezenkívül arról szólnak a pletykák, hogy az összes iPhone 13 kivitel esetében meg fog vastagodni a hátsó kamerasziget.

Bár az iPhone 12 mini felhasználók többsége imádja "kicsiben nagy" új okostelefonját, a típus iránt állítólag eléggé visszafogott nemzetközi érdeklődés mutatkozik. Ennek folyományaként az Apple visszafogja a gyártást, és amennyiben hinni lehet a pletykáknak, az iPhone 13 mini már nem kap majd utódot, vagyis 2022-ben nem fog jönni iPhone 14 mini.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése