A legfrissebb iPhone 13 pletykák

Almás Pletykák   |   2021.04.01 - 10:35   |   Írta: L Ferenc   |   1769
01. ápr A legfrissebb iPhone 13 pletykák

Ezúttal az új almás mobilok kamerájáról csicseregnek a madarak.

Az Apple legutóbb tavaly októberben rukkolt elő új okostelefonokkal, a koronavírus-járvány miatt néhány hetet késett iPhone 12 sorozat négy delikvensével. Az iPhone 12 mini, az iPhone 12, az iPhone 12 Pro és az iPhone 12 Pro Max várhatóan idén szeptemberben kapja majd meg az utódját, vagyis, ha minden jól megy, akkor időzítés fronton 2021-ben az Apple visszatér a régi kerékvágásba. 

Más kérdés, hogy pontosan mit nyújtanak majd a pénzünkért az iPhone 13-as újdonságok? Egyes források szerint az igazán nagy durranásokat 2022-re tartogatja az Apple, vagyis az idén érkező iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro és iPhone 13 Pro Max inkább csak a 2020-as széria ráncfelvarrása lesz. 

Az Apple ügyekben mindig igen jól értesült piaci elemző, Ming-Chi Kuo úgy tudja, hogy az új csúcsmodell, az iPhone 13 Pro Max modernizált főkamerát fog felvonultatni. Ennek egyik legfontosabb fejlesztése, hogy az eddigi f1,6 helyett már f1,5-ös fényerejű az objektíve, arról viszont egyelőre nincs hír, hogy a mögötte lévő képérzékelőt hogyan, s milyen mértékben fejleszti tovább a gyártó. Emlékezetes, hogy az iPhone 12 Pro Maxben debütált az iparág első szenzor-stabilizátoros képérzékelője, mely ráadásul nagyobb is lett az elődjénél.

Az olcsóbb kategóriás iPhone 13 mini, iPhone 13 és iPhone 13 Pro esetében várhatóan marad az f1,6-os fényerejű objektív, vagyis tavalyhoz hasonlóan idén is lesz különbség képalkotás fronton a Pro és Pro Max modellek között. 

Az összes iPhone 13 modell közös vonása lesz azonban a 7P objektíves, vagyis hét lencsetagú főkamera. Ennek köszönhetően javul a fényátvitel, ami általánosan jobb képminőséget eredményez. Egyelőre csak a főkamerák lesznek ilyen 7P kivitelűek, azonban az Apple célja, hogy néhány éven belül az összes iPhone összes hátoldali egysége ilyen objektívet kapjon. 

Ming-Chi Kuo úgy tudja, hogy a Sunny Optical, a 7P optikák kínai beszállítója már megkezdte a minősítési eljárást, és amennyiben minden jól megy, akkor az iPhone 13 okostelefonokba szánt 7P objektívek szállítása még ebben a negyedévben meg fog kezdődni.

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése