Új kijelzőket kapnak az iPadek

Almás Pletykák   |   2021.03.19 - 09:31   |   Írta: L Ferenc   |   936
19. márc Új kijelzőket kapnak az iPadek

Hamarosan érkeznek az Apple új táblagépei.

Sokáig úgy tudtuk, hogy az Apple március második felében tartja majd meg következő termékbemutató rendezvényét, most már azonban biztos, hogy erre nem fog sor kerülni. Jól értesült források szerint az almás logós gyártó legközelebb áprilisban rendez majd ilyen eseményt, és várhatóan ezen debütálnak majd a legújabb iPadek. 

A Bloomberg hírügynökség értesülései szerint az április rendezvényen mutatkoznak be a felsőkategóriában versenyző új iPad Prók. Ezekben minden korábbinál nagyobb teljesítményű chipsetek, jobb képminőséggel kecsegtető kamerák, illetve újgenerációs kijelzők teljesítenek szolgálatot. 

A Bloomberg híradását az Apple ügyekben mindig jól értesült piaci elemző, Ming-Chi Kuo is megerősítette, és hozzátette, hogy az LCD-ről mini LED technológiára váltó kijelzők képátlója várhatóan marad 11, illetve 12,9 colos. A mini LED egyébként egyfajta átmeneti technológiának tekinthető, ugyanis a 2022-ben érkező még újabb high-end almás tabletek várhatóan már pixelszinten vezérelt OLED panelt vonultatnak fel, csakúgy, mint az iPhone-ok. 

A mini LED-es kijelzők egyébként hamarosan a MacBook Air hordozható számítógépekbe is meg fognak érkezni, illetve az olcsóbb iPad Air tableteket is meghódítják majd maguknak. Utóbbira azonban várhatóan csak 2022-ben kerül majd sor. 

Kuo úgy tudja, hogy a mini LED technológiára épülő újgenerációs iPad Prók sorozatgyártása áprilisban kezdődik meg, a mini LED kijelzős MacBook Air modellek tömeggyártása pedig valamikor az év második felében startol majd el. A mini LED révén az eddiginél jobb kontrasztarány érhető el, ezenkívül pedig az üzemidő is növekedhet bizonyos mértékben. 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése