Meglepő lépésre készül az Apple

Almás Pletykák   |   2021.02.23 - 10:23   |   Írta: L Ferenc   |   934
23. feb Meglepő lépésre készül az Apple

Pletykák szerint egy hatalmas kijelzős telefon válthatja a legkisebb almás tabletet.

A Samsung és a Huawei a közelmúltban dobta piacra első flexibilis kialakítású szétnyitható okostelefonjait, melyekből azóta többféle változat is napvilágot látott. Ezzel együtt a hajlékony kijelzős készülékek egyelőre még olyan ritkák, mint a fehér hollók, aminek elsősorban az az oka, hogy ezek az egyelőre leginkább csak technológiai erőfitogtatásnak betudható termékek méregdrágák.

Nyílt titok, hogy többek közt az Apple is jó ideje kísérletezik különböző szétnyitható kivitelű mobilokkal, ezek közül azonban egyelőre még egyik sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A házon belüli fejlesztések szakadatlanul folynak, és amennyiben minden jól megy, akkor 2022 szeptemberében végre közszemlére fogják bocsátani az első flexibilis kijelzős iPhone-t. Ez egyébként az optimista becslés, ugyanis egyes források úgy tudják, hogy a sokak által várva várt formabontó újdonság hivatalos leleplezésére várhatóan csak egy évvel később, valamikor 2023-ban kerül majd sor. 

Pletykák szerint a teljesen új fejlesztésű iPhone szétnyitott állapotban körülbelül 7,3-7,6 colos képátlójú érintőképernyőt vonultat fel, és várhatóan egy a Samsung-féle Galaxy Note sorozatú business mobilokéhoz hasonló ceruza is jár majd hozzá. Emlékeztetőül, az eddig készült legnagyobb iPhone-ban, a tavaly októberben debütált iPhone 12 Pro Maxben egy 6,7 colos OLED panel teljesít szolgálatot.

A legfrissebb híradások egészen odáig merészkednek, hogy kijelentik: a flexibilis kijelzős iPhone felváltja majd a gyártó legkisebb méretű táblagépét, az iPad minit. A 2010-ben debütált 9,7 colos kijelzős első iPadet két évvel később követte az első iPad mini, melynek előlapját egy 7,9 colos képátlójú érintőpanel uralja. Vagyis utóbbi lényegében akkora, mint a szétnyitható iPhone-ba vizionált rugalmas kijelző. 

A boltokban jelenleg az iPad mini 2019 tavaszán piacra dobott ötödik generációs kiadása kapható. A 203,2x134,8x6,1 milliméter méretű, illetve 300,5-308,2 gramm tömegű kompakt tablet 7,9 colos Retina kijelzője 2048x1536 pixeles felbontású és 326 ppi-s pixelsűrűségű. Az A12 Bionic chipsettel rendelkező iPad mini 64 GB-os wifis alapmodellje 155 ezer forintba kerül, a 256 GB-os mobilnetes verziót pedig 205 ezer forintos áron jegyzik. 

Az első flexibilis iPhone ennél egész biztosan drágább lesz, még akkor is, ha az elkövetkezendő 1-2 évben akár jelentősen csökkenhet a szétnyitható okostelefonok ára. Így joggal merülhet fel a kérdés, hogy mi lesz azokkal a vásárlókkal, akik számára az elérhető árú iPad mini koncepciója sokkal jobban bejön, mint a méregdrága telefonnak ígérkező szétnyitható iPhone. Idővel kiderül majd, hogy pontosan mik az Apple szándékai.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése