Az Apple izgalmassá teheti a márciust

Almás Pletykák   |   2021.02.17 - 10:08   |   Írta: L Ferenc   |   3969
17. feb Az Apple izgalmassá teheti a márciust

Az almás logós gyártó több új termék bemutatására készül.

Az Apple háza táján idén egyelőre viszonylag nagy a csend azt követően, hogy az amerikai vállalat tavaly év végén ellőtte az összes puskaporát. Emlékezetes, hogy októberben leplezték le a gyártó négy új okostelefonját, az iPhone 12 minit, iPhone 12-t, iPhone 12 Prót és iPhone 12 Pro Maxet, mely mobilokat aztán decemberben követte a népszerű AirPods Pro fülhallgató fölé pozícionált high-end fejhallgató, az AirPods Max.

Hamarosan itt a tavasz, és ha minden jól megy, akkor az Apple márciusban ismét hallatni fog magáról. Pletykák szerint a cég három új termékkel is elő fog rukkolni a következő hónapban. 

Az egyik ilyen újdonság az Apple AirTags lehet, mely nem titkoltan az év elején a Galaxy S21 csúcsmobilokkal együtt leleplezett Samsung Galaxy Smart Tag riválisa lehet. Ezek a Bluetooth 5.0 Low Energy, illetve Ultrawide Band technológiára építkező nyomkövetők arra szolgálnak, hogy segítségükkel bármikor könnyen megtaláljuk, nyomon kövessük a kulcscsomónkat, a pénztárcánkat vagy a táskánkat. Egyelőre nem tudni, hogy az AirTags mennyibe kerül majd, mindenesetre a Samsung hasonló termékei 30-40 dolláros áron kelletik magukat.

Ugyancsak márciusban érkezhet az új iPad Pro. Előzetes információk alapján a designt nem érinti jelentős változás, így például a kijelző körüli kávák is csak minimálisan fognak vékonyodni. A hátoldali kameraszigetben egy főkamera, egy nagylátószögű egység, illetve egy LiDAR-szkenner található.

A 11 colos új iPad Pro várhatóan kicsit kisebb lesz az elődjénél. Míg az utóbbi készülék 247,6x178,5x5,9 milliméter méretű, addig a 2021-es verzió állítólag 245,7x176,6x5,9 milliméteres. A méretcsökkenés állítólag elsősorban a vékonyabb káváknak, illetve a kijelző esetében a mini-LED technológiára történő váltásnak köszönhető, azt viszont egyelőre nem tudni, hogy esetleg a 12,9 colos változat mérete is csökkeni fog-e.

Pletykák szerint az új iPad Prók négy hangszórót vonultatnak fel, oldalsó mágneses felületük tölti a második generációs Apple Pencilt, alul pedig egy USB-C csatlakozó aljzatra lehetünk figyelmesek. A bekapcsológomb a felső élen keresendő, a Touch ID pontos sorsa egyelőre ismeretlen, az viszont biztosnak tűnik, hogy a kijelző felett ott fog figyelni a Face ID. Újdonság a minden korábbinál nagyobb teljesítményű A14X Bionic chipset, mely jelentős sebességbeli előrelépést hozhat a korábbi A12Z Bionic SoC-hez képest. Említést érdemel továbbá a villámgyors Wi-Fi 6, illetve az opcionális 5G támogatás (Sub-6GHz, mmWave). 

A harmadik márciusi újdonságnak a harmadik generációs AirPods ígérkezik. Pletykák szerint ez az új AirPods lényegében teljesen ugyanúgy fog kinézni, mint az AirPods Pro, a lelke pedig az Apple kiváló H1-es chipje lesz, ami egy új SiP (System in a Package) megoldást fog kapni. 

Amennyiben hihetünk a pletykáknak, a harmadik generációs AirPods 20 százalékkal olcsóbb lesz az AirPods Prónál. Mivel utóbbi termék az Egyesült Államokban 249 dollárba (74 ezer forint) kerül, az új AirPods várhatóan mintegy 200 dolláros (59 ezer forint) áron fog nyitni. 

Az Apple-nél ezenkívül állítólag már javában folyik a nemrég piacra dobott AirPods Max olcsóbb kivitelének fejlesztése, illetve tesztelése, ez a sokak által várva várt újdonság azonban várhatóan csak később, előreláthatólag az év második felében mutatkozik majd be.

Kapcsolódó cikkek:
Még mindig tarolnak az iPadek
4 gramm, ami áttérített egy androidost Apple-re
Komoly hiba sújtja az AirPods Maxet


Kommentek megjelenítése