Nagy változás jön iPhone-fronton

Almás Pletykák   |   2021.03.02 - 09:31   |   Írta: L Ferenc   |   1759
02. márc Nagy változás jön iPhone-fronton

Az almás mobilokról eltűnhet egy sokak által nem kedvelt megoldás.

Az Apple 2017 őszén dobta piacra az iPhone X-et, mely több tekintetben is radikális változást hozott az elődjeihez képest. A gyártó ez alkalommal először számolt le a vaskos kávákkal, és megkezdődött az előlap túlnyomó részét uraló hatalmas kijelzők korszaka, ami mind a mai napig tart. Ennek következménye volt a notch megjelenése, ami ugyebár nem más, mint egy a gyönyörű kijelző hasznos felületébe felülről belelogó méretes szenzorsziget. 

Egyesek gyorsan, mások lassabban, megint mások sosem tudnak kibékülni a kijelzőbe belerondító megoldással. A notch a tavaly ősszel debütált aktuális iPhone 12 szérián is képviselteti magát, és mivel mindegyik modellen ugyanakkora méretű, arányaiban a legkisebb iPhone 12 mini felhasználói élményébe zavar bele leginkább. De már látszik a fény az alagút végén.

Az Apple-ügyekben az átlagosnál mindig sokkal jobban értesült Ming-Chi Kuo úgy tudja, hogy az Apple jövőre debütáló okostelefonjain, első körben előreláthatólag a komolyabb tudású és drágább Pro modelleken már nem lesz notch. A szenzorsziget azonban nem teljesen tűnik el, hanem csak átalakul, kisebb lesz, és kijelzőlyuk formájában tér vissza. Utóbbi sokak szerint kevésbé zavaró, mint a régivágású notch, de mint tudjuk, ízlések és pofonok...

A kijelzőlyuk tehát jelentős változást hoz iPhone fronton, mindenesetre sokan ennél innovatívabb megoldást várnának az Apple-től a notch felváltására. A közelmúltban feltűntek a színen az első olyan androidos készülékek, melyek kijelzőbe rejtett, úgymond láthatatlan frontkamerát vonultatnak fel, és e tekintetben sok fejlesztés várható a közeljövőben. Sokak szerint egy az Apple-höz hasonló méretű, jól prosperáló és magát innovatívnak tekintő vállalatnak illene valami teljesen új fejlesztéssel előrukkolnia.

Ming-Chi Kuo egyébként arról is beszámolt, hogy érkezőben a tavaly tavasszal piacra dobott iPhone SE utódja, azonban várhatóan ez a készülék is csak jövőre tűnik majd fel a színen. A piaci elemző úgy tudja, hogy a harmadik generációs iPhone SE is megtartja a jó öreg vastag kávás, Touch ID-s designt és a 4,7 colos érintőkijelzőt. Újdonság lesz a megnövelt teljesítményű chipset és az 5G támogatás, abban pedig egyelőre csak reménykedni tudunk, hogy az SE végre képalkotás fronton is komoly fejlődésen megy majd keresztül.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése