Fontos fejlesztést kap az iPhone 13 Pro kamerája

Almás Pletykák   |   2021.06.30 - 08:04   |   Írta: L Ferenc   |   727
30. jún Fontos fejlesztést kap az iPhone 13 Pro kamerája

A fókuszálási képességek javulnak, a felbontás viszont egyelőre nem nő.

Az Apple legutóbb tavaly ősszel mutatott be okostelefonokat, az azóta világszerte igen jól teljesítő iPhone 12 szériát. Nyílt titok, hogy idén ősszel érkezik a következő generáció, így aztán nem meglepő, hogy mostanság szinte napi szinten röppennek fel új pletykák az iPhone 13 sorozat kapcsán.

A legfrissebb híradásokban szereplő információk az egyik leginkább megbízható informátortól, az Apple ügyekben mindig igen jól értesült Ming-Chi Kuotól származnak, és a kamerával kapcsolatosak. Emberünk úgy tudja, hogy a várhatóan szeptemberben bemutatkozó iPhone 13-as okostelefonok közül a Pro modellek jelentősen továbbfejlesztett nagylátószögű kamerát vonultatnak majd fel. 

Kuo értesülései szerint az iPhone 13 Pro és a nagyobb kijelzős iPhone 13 Pro Max sokak örömére autofókuszos ultrawide egységet kap, a nem Pro készülékekben pedig várhatóan csak az egy évvel később érkező következő generáció esetében landol majd az új technika. A Samsung az idén év elején debütált aktuális csúcsmodelljébe, a Galaxy S21 Ultrába szerelt először autofókuszos nagylátószögű kamerát, mely minden korábbinál jobb minőségű makró felvételek elkészítését teszi lehetővé.

Az iPhone 13 sorozat készülékeibe szerelt kamerák felbontása előreláthatólag nem fog növekedni, vagyis továbbra is maradunk a jól bevált 12 megapixelnél. A nagy rivális Samsung egy ideje már 108 megapixelnél jár, de a 9-in-1 pixelösszevonás miatt a dél-koreai gyártó csúcstelefonjai is csak 12 megapixeles fotókat készítenek alaphelyzetben. 

A Samsung legújabb képszenzora egyébként már 200 megapixeles felbontású, és elsőként állítólag egy Xiaomi készülékben lesz elérhető, 192 megapixeles formában. Ez esetben 16-in-1 pixelösszevonáshoz van szerencsénk, ami ugyancsak 12 megapixeles alapértelmezettt kimenetet eredményez, illetve lehetőséget biztosít arra, hogy cropolással négyszeres natív nagyítást alkalmazzunk. 

A megapixel-háború tehát a jelek szerint tovább folytatódik, viszont az Apple egyelőre nem vesz részt benne. 12 megapixelesnél nagyobb felbontású iPhone-ok leghamarabb 2022-ben vagy 2023-ban tűnhetnek fel a színen. 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése