Hangosan csenget a kassza az Apple-nél

Tech Hírek   |   2021.07.28 - 09:42   |   Írta: L Ferenc   |   709
28. júl Hangosan csenget a kassza az Apple-nél

Az almás logós gyártó kiváló negyedévet zárt nemrégiben.

Az Apple június 26-án zárta 2021-es harmadik üzleti negyevévét, és most nyilvánosságra hozta, hogy ebben az időszakban 81,4 milliárd dolláros rekordforgalmat könyvelhetett el. Az előző esztendő hasonló időszakához képest ez nem kevesebb, mint 36 százalékos növekedést jelent.

Az okostelefonok eladásából 39,6 milliárd dollárt folyt be a vállalat számára, ami jelentős előrelépést jelent a 2020 hasonló háromhónapos időszakában feljegyzett 26,4 milliárd dolláros összeghez képest. Szakértők szerint ez többek közt annak köszönhető, hogy mostanság sokan váltanak 5G kompatibilis készülékekre, és az Apple által tavaly ősszel piacra dobott 12-es sorozat tagjai egytől egyig ilyenek.

A számítógépes piac 8,2 milliárd dolláros bevételt generált az Apple-nek, szemben az egy évvel korábbi 7,1 milliárd dolláros összeggel. A tabletekből származó bevétel 6,6 milliárdról 7,4 milliárd dollárra nőtt, az egyéb termékek (fülhallgatók, okosórák, kiegészítők, otthoni eszközök) pedig 6,4 milliárd helyett immár 8,8 milliárd dolláros forgalmat generáltak. 

Jól teljesített továbbá a szolgáltatások üzletág is, melynek forgalma egy év alatt 13,2 milliárdról 17,5 milliárd dollárra nőtt. 

Az Apple tehát kiváló negyedévet tudhat maga mögött és az előtte álló időszak is reménytelinek tűnik. Nyílt titok, hogy az Apple szeptemberben tárja a nagyközönség elé a vadonatúj iPhone 13 termékcsaládot, valamint érkezik az új Apple Watch, az új AirPods és várhatóan újabb M1 chipes Mac modellek is feltűnnek majd a színen.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése