Ennyien válthatnak majd iPhone 13-ra

Tech Hírek   |   2021.08.12 - 15:00   |   Írta: ARPII   |   2545
12. aug Ennyien válthatnak majd iPhone 13-ra

Meglepően magas a szám.

A 2020-as iPhone 12 széria nem éppen volt a legnagyobb vérfrissítés a márka történetében, persze az új dizájn igazán szembeötlő, de a külcsínen kívül nem sok minden változott a motorháztető alatt. Nem így az iPhone 11 esetében, ami behozta a Pro szériát is, ez pedig sok vásárlót meggyőzött arról, hogy ideje váltani. Nos, ezek a modellek idén lesznek két évesek, és bizony sokan elgondolkodtak azon, hogy jó lenne lecserélni a telefonjukat.

A SellCell felmérése szerint a megkérdezett iPhone felhasználók 44%-a váltana az iPhone 13 szériára. A leginkább várt funkciók közül toronymagasan kitűnik a 120Hz-es képfrissítés, aminek a bevezetésében az iPhone az utolsó, a csúcskategóriás mobilok között.

 

Természetesen a felmérés jóval részletesebb volt annál, minthogy szeretne-e váltani a felhasználó az új iPhone-ra. Az is kiderült, hogy a 44%-ból, 38,2% váltana a 6,1 colos sztenderd iPhone 13 modellre, 30,8% szeretné a 6,7 colos iPhone 13 Pro Max-ot, és végül 24% voksolna a kisebb 6,1 colos iPhone 13 Pro mellett.

Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy hol van a mini modell a válaszok közül? Nem is kérdés, hogy idén is kapunk egy kompakt méretű 5,4 colos iPhone-t, az iPhone 13 mini személyében, azonban a felmérés kimutatta, hogy a megkérdezettek csupán 7%-a választaná ezt a terméket, ami nagyon alacsony. Valószínűleg éppen ezért, és a tavalyi gyenge eladások miatt állítja majd le az Apple a mini vonalat az iPhone 14-gyel, ahol már csak három modell közül tudunk majd választani.

 

A kérdések között ott szerepeltek a várt új funkciók is, amiből 22%-al kitűnt a már említett 120Hz-es képfrissítés. Ezt szorosan követte a kijelző alá épített Touch ID 18,2%-kal, ami sajnos szinte biztos nem érkezik idén, erre ugyanis még 2023-ig várnunk kell. Ezt már kicsit reálisabb elvárások követték, úgy mint az Always-On display 16%-kal, vagy éppen a kisebb notch 10,9%-kal.

A kitöltők azt is tudtunkra adták, hogy az új szín opciók, a gyorsabb processzor, a fordított vezeték nélküli töltés és a Wi-Fi 6E csatlakozási lehetőség nem hozza őket lázba, erre ugyanis kevesebb mint 5% szavazott.

A felmérésben megjelentek más Apple termékek is, többek között az Apple Watch 7 és a harmadik generációs AirPods, amik nem éppen dobogtatták meg a kitöltők szívét. Olyannyira, hogy 72,7% válaszolt úgy, hogy egyáltalán nem váltana Apple Watch 7-re, 87,1% pedig nem érdeklődik a harmadik generációs AirPods iránt. Ez éppen az ellentéte az iPhone 13 népszerűségének, ami az egyik legmagasabb az elmúlt éveket tekintve.

A SellCell felmérése 2021 július 28 és augusztus 6 között zajlott, 3 000 iPhone felhasználó vett részt benne, akik 18 évnél idősebbek, és Amerikában élnek.

 

Forrás: MacRumors

 

Kapcsolódó tartalom:




Kommentek megjelenítése