DJI Osmo Pocket – első benyomások [videó]

Tesztek   |   2020.06.07 - 21:55   |   Írta: ARPII   |   5281
07. jún DJI Osmo Pocket – első benyomások [videó]

Ismét megcsinálta a DJI?

A DJI pár éve megtörte a jeget az Osmo Mobile-al, ami kicsi mérete ellenére elképesztő dolgokra volt képes. Majd egy évre rá az Osmo Mobile 2 ugyanezt elhozta Nekünk fele áron, sőt néhol még kicsit jobb is lett. Mi most a DJI Osmo Pocket-et vesszük górcső alá Nektek, ami ahogyan a neve is mutatja, egy zsebben is elfér. Ez a kis gimballal felszerelt kamera remek lehet kezdő vloggerek, vagy hobbi videósok számára. ARPII egy videóban most elmondta Nekünk az első benyomásait az eszközről hamarosan pedig egy hasszú teszttel is érkezik majd.

 

Elsőre nagyon meglepődtem, hogy milyen parányi ez a kis eszköz, és hogy mégis mennyi mindenre képes. Eddig egy DJI Osmo Mobile 2-őt használtam, amit mai napig is imádok, viszont sokszor előfordult, hogy például egy nyaralás alatt valamit gyorsan fel kellett volna vennem, de mire a telefont beleraktam a gimbal-ba, a pillanat már el is múlt. Az Osmo Pocket viszont pár másodperc alatt bekapcsol, és már lőhetjük is vele a jobbnál-jobb felvételeket.

 

Az eszközön találunk egy kijelzőt is, ami érintés érzékeny is, innen tudjuk irányítani az összes folyamatot. Ha viszont esetleg egy kicsit nagyobban szeretnénk látni a történéseket, akkor rá tudjuk dugni a telefonunkat Lightning vagy USB-C csatlakozón keresztül is. Ekkor meg fog nyílni a DJI Mimo alkalmazás, ahol rengeteg hasznos funkció fogad minket. Kapunk egy virtuális joystick-ot is, amivel kedvünkre mozgathatjuk a kamerát fel és alá.

 

Emellett pedig számos opció közül választhatunk, hogy hogyan is szeretnénk megörökíteni az adott pillanatot. Nekem az egyik kedvenc új funkcióm a panoráma mód volt, ami ezúttal nem egy átlagos hosszúkás kép. Az Osmo Pocket ugyanis kilenc képet készít, és azokat illeszti össze egy naggyá. Így sokkal több fog beleférni egy képbe, mintha a mobilunk ultraszéles lencséjét használnánk.

 

Említettem már a vloggereket, és nem véletlenül, ugyanis ha átváltunk selfie módba, akkor egyből bekapcsol az automatikus arc követés, ami nagyon hasznos tud lenni ha nincs egy segítő mellettünk, aki kamerázna minket. A stabilizálás a DJI-hoz mérten fantasztikus, szinte már úszik a kép, egy GoPro a nyomába sem tud érni egy ilyen kamerának, persze nem is ugyanarra lettek tervezve.

Sokszor készítek extrém felvételeket, bicikliről, gördeszkáról, vagy akár futva, ezekhez pedig nagyon jól tud jönni egy ilyen kis kompakt kamera. Kényelmesen elfér a kezemben, nem is nehéz, valamint a képminőség is nagyon ott van a szeren. Felbontásban sincs hiány, ugyanis a kamera tud 4K-ban is rögzíteni, ráadásul 60 képkockát másodpercenként. Ilyen paraméterek mellett sokkal inkább tudom ajánlani Őt, mintsem egy hasonló árban lévő mobilt.

 

Hiszen a képminőségen kívül még mindig ott van a gimbal, ami minden mobilos képstabilizátort kenterbe ver. Ha Nektek is megtetszett a DJI Osmo Pocket, akkor az iPon-ban beszerezhettek egyet, ezen a linken keresztül pedig egy 1 000 Ft értékü vásárlási utalványt is kaphattok. Hamarosan érkezünk majd egy tartós teszttel, ahol teljesen kivesézzük ezt a kicsikét, addigis írjátok le a véleményeteket Ti is kommentben!

 

Kapcsolódó tartalmak:




Kommentek megjelenítése