Az új Samsung okosórák szakítanak az iOS támogatással

Tech Hírek   |   2021.08.12 - 08:43   |   Írta: L Ferenc   |   887
12. aug Az új Samsung okosórák szakítanak az iOS támogatással

A dél-koreai gyártó legújabb viselhető kütyüire az iPhone-osok nyugodtan keresztet vethetnek.

A Samsung két flexibilis kijelzős, hajlítható csúcsmobil mellett két új okosórát is bejelentett. A Galaxy Watch4 és Galaxy Watch4 Classic ígéretes kütyünek tűnik, azt azonban fontos hangsúlyoznunk, hogy egyikük sem kompatibilis az iOS-szel. 

Ez mindenképpen visszalépést jelent, ugyanis a dél-koreai gyártó korábban kijött hasonló termékei hivatalos iPhone támogatással rendelkeztek. Így az almás mobilokat használók számára biztosított volt a lehetőség, hogy adott esetben az Apple saját okosórái helyett a Samsung termékeit használják. 

A Watch4 és Watch4 Classic csak és kizárólag Android operációs rendszert futtató okostelefonokkal hajlandó együttműködni. Konkrétan olyan készülékre van szükség, melyen Android 6.0 vagy ennél frissebb szoftver fut, és amelyben minimum 1,5 GB RAM található. A Samsung korábbi okosórái egyébként még beérték Android 5.0-ával is, arra pedig lényegében semmi esély, hogy az új okosórák a későbbiekben esetleg mégis megkapják az iOS támogatást.

A két új smartwatch a tekintetben is gyökeres változást hozott, hogy már nem a Samsung saját operációs rendszerére, a Tizenre épülnek, hanem a Google által fejlesztett Wear OS-re, amire a Samsung ráhúzta a saját One UI Watch 3 felhasználói felületét. 

A Watch4 40 milliméteres alapmodellje 1,2 colos és 396x396 pixeles érintőkijelzőt vonultat fel, a 44 milliméteres változatban pedig 1,4 colos és 450x450 pixeles panel található. Az extraként tekerhető funkciógyűrűt felvonultató Watch4 Claissic 42 és 46 milliméteres változatokban készül, ugyanakkora kijelzőkkel, mint amekkorák az alapmodellekben is találhatók. 

A 247-361 mAh kapacitású akkumulátor mintegy 40 órás üzemidőt biztosít, ezenkívül pedig említést érdemel többek közt az új Exynos W920 processzor, az 1,5 GB RAM, a 16 GB belső memória, a kétnormás Wi-Fi, az opcionális LTE, az integrált GPS és a természetesen por- és vízálló kivitel. 

A Watch4 40 milliméteres Bluetooth változata 100 ezer forintos, a 44 milliméteres 110 ezer forintos, a 40 milliméteres LTE modell 120 ezer forintos, illetve a 44 milliméteres 130 ezer forintos ajánlott fogyasztói áron érhető el. A 40 milliméteres változat fekete, ezüst és rózsaarany színben, míg a 44 milliméteres változat fekete, ezüst és kifinomult zöld színben kapható.

A Watch4 Classic 42 milliméteres Bluetooth verziója 135 ezer forintos, a 46 milliméteres 150 ezer forintos ajánlott fogyasztói áron érhető el, a 42 milliméteres LTE változat pedig 155 ezer forintos, a 46 milliméteres LTE 170 ezer forintos ajánlott fogyasztói áron vásárolható meg. A 42 milliméteres és a 46 milliméteres modellek is fekete és ezüst árnyalatokban lesznek kaphatóak. 

Az Apple legutóbb tavaly ősszel adott ki új okosórákat, a Series 6-os modelleket. Az amerikai gyártó várhatóan idén szeptemberben leplezi majd le 7-es sorozatú termékeit, melyek előreláthatólag vékonyabb kávákkal és továbbfejlesztett UWB-vel fognak támadni. A jövőre érkező Series 8 állítólag vérnyomás-mérőt, alkoholszint-mérőt és testhőmérséklet-mérőt hoz majd magával. 

Kapcsolód cikkek:




Kommentek megjelenítése