Rengeteg androidos váltana iPhone 12-re

Tech Hírek   |   2020.10.07 - 09:19   |   Írta: L Ferenc   |   6995
07. okt Rengeteg androidos váltana iPhone 12-re

Ha jól sikerülnek az almás mobilok, sok droidost vásárlásra csábíthatnak.

A koronavírus-járvány miatt idén a megszokottnál később mutatkoznak be az új iPhone-ok: a 12-es széria hivatalos leleplezésére szeptember helyett csak október 13-án, vagyis jövő hét kedden kerül majd sor. Az iPhone 12 termékskála az eddig kiszivárgott információk alapján igencsak ígéretesnek tűnik, így nem kérdés, hogy sokan azonnal le fogják cserélni meglévő almás mobiljaikat. De mi a helyzet az ellentáborral, vagyis a jelenleg androidos okostelefont használókkal?

Nos, egy most napvilágot látott felmérésből kiderül, hogy a megkérdezett mintegy 2 ezer androidos felhasználó körülbelül 33 százaléka gondolkozik azon, hogy iPhone 12-t vásároljon. A droidosok körében jelenleg érdekes módon a legkisebb, iPhone 12 Mini néven is emlegetett 5,4 colos kijelzős újdonság tűnik a legnépszerűbbnek, az iOS-re váltók 48,1 százaléka tervezi egy ilyen kompakt készülék beszerzését. 

A valamilyen androidos telefonról 12-es iPhone váltók 22,9 százaléka számára az abszolút csúcsmodell, vagyis az iPhone 12 Pro Max jön be leginkább, majd pedig az iPhone 12 Pro (18,1 százalék), illetve az iPhone 12 Max (10,9 százalék) következik a sorban. 

Joggal merülhet fel a kérdés, hogy melyek a legfontosabb érvek, amelyek mentén a droidosok almára váltanának? A válaszadók túlnyomó többsége, mintegy 55,9 százaléka a hosszabb szoftvertámogatást jelölte meg elsődleges szempontként, valamint ugyancsak sokan, a válaszadók 48,8 százaléka a jobb adatvédelmi megoldások miatt váltana platformot. 

Ugyancsak komoly, váltásra ösztönző szempont a kompakt kialakítás (36,9 százalék), a jobb árazás (30,9 százalék), a jobb funkciók (24,7 százalék), az 5G mobilnet (19 százalék), illetve a jobb felhasználói felület (12,1 százalék). 

Érdekesség, hogy a droidos közösség még nagyobb arányban váltaná le jelenlegi tabletét valamilyen iPadre. A megkérdezettek 36 százaléka nyilatkozott úgy, hogy legközelebb várhatóan almás táblagépet fog vásárolni. A platformot váltók 66,7 százaléka nyolcadik generációs iPadet venne, 33,3 százalék pedig 2020-as iPad Airt vásárolna. 

Okosóra fronton viszont nagyon kevesen, a felmérésben részt vevők mindössze 17,1 százaléka gondolkozik azon, hogy a következő okosórája valamilyen Apple termék legyen. Utóbbiak 73,5 százaléka egy Watch Series 6-ra csapna le, 26,5 százalék pedig inkább az olcsóbb Watch SE-re voksolna. 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése