She-Hulk・AppleTV (Disney+)

AlmaBlogger   |   2023.01.09 - 17:19   |   Írta: Ca$h   |   17722
09. jan She-Hulk・AppleTV (Disney+)

Nesze nektek egy igazán csajos sorozat!

Jennifer Walters (Tatiana Maslany) egy teljesen hétköznapi harmincas csajszi, igazán nincsen benne semmi különleges, talán csak az elragadó személyisége és az a tény, hogy a Hulk unokatestvére ... várjunk csak? Igen jól olvastad, Bruce Banner (Mark Ruffalo) kedvenc uncsitesója, aki nemrég hosszú évtizedek után végre feltalálta azt a karkötőt, amivel kedvére tudja váltogatni az emberi és hústorony közti átalakulást. Mivel végre nem jelent különösebb veszélyt az emberiségre úgy dönt, hogy nem kevés idő után végre találkozik Jennel és beszélgetnek egy jót. Út közben azonban sajnos autóbalesetet szenvednek, szerencsére nem sérülnek meg komolyabban, viszont egy véletlennek köszönhetően Bruce vére bekerül Jen véráramába, ami miatt gyakorlatilag szinte azonnal Hulkká változik ő is. Ő viszont valami egészen más lett mint Bruce, teljes mértékig képes uralni erejét, kedvére tud váltani a két forma között és ráadásul mindvégig magánál van ...

Bruce eleinte maga mellé veszi a pórul járt Amazont (igen, fogalmam nincs hogyan sikerült kitalálni ezt a végtelenül ostoba, logikátlan szerencsétlen nevet, de sajnos ez van, magyarul így hívják) aki nem hajlandó elfogadni sorsát, ahogyan azt sem hogy innen bizony nincsen már visszaút, élete végéig ilyen fog maradni. Meg szeretne neki tanítani minden titkot és fortéjt, amit a hosszú évek alatt kitapasztalt, de nagyon hamar észre kell vennie, hogy Jennek nincsen szüksége tanításra. Szinte az első naptól fogva tökéletesen képes uralni erejét, egyedül talán csak arra kell odafigyelnie, hogy ne veszítse el túl könnyen a fejét, ugyanis ha nagyon mérges lesz akkor bizony ő se tudja teljesen kontroll alatt tartani a szörnyeteget. Lassan kezdi élvezni ezt az állapotot, hiszen ki ne szeretne százszor erősebb lenni egy embernél, ki ne szeretne elpusztíthatatlan testet, ami ráadásul piszkosul dögös. A szürke kisegér Jennek rá kell jönnie, hogy az Amazon forma nagyon tetszik az embereknek, főleg a férfiaknak imponál ugye, ami nem csoda elég csak ránézni, elképesztően forró.

Lassan kezdjük már megszokni, hogy a MCU (Marvel Cinematic Universe) sorozatai szinte mindig jobban sikerülnek, mint a Phase 4-es mozifilmek, valahogy olyan mintha az Endgame után elfogyott volna a szufla a mozigyárban, vagy mintha valami nagyon nagy dobásra készülnének, amit eddig még nem sikerült észrevennünk, tény viszont hogy a sorozatok elképesztően jók. Ahogyan lassan kezdjük elfogadni azt a tényt is, hogy a különböző újvonalas mozgalmak teljesen átvették a hatalmat, köztük a régivonalas feminizmus is csak úgy tündököl, fényesebben mint eddig valaha. Amikor olyan hírek röppennek fel, hogy az új James Bond nő lesz, szinte már nem is csodálkozunk, vagy amikor Batmanből nőt csinálnak, amikor Tony Stark sőt az egész univerzum (Captain Marvel) egy női főhősnek köszönheti életét, aki persze eredetileg a képregényben férfi volt, vagy amikor ha rövid időre is de még a világ legmacsóbb főhőséből Thorból is nő lesz. Persze, nincsen ezzel semmi baj, a Woke és LMBTQ után ez más szinte lepereg rólunk, minden második ember Social Justie Warrior, a Snowflake-es Cancel Culture csak úgy hasít, mit nekünk ezek mellett egy női Hulk. Mit nekünk, főleg ha olyan piszkosul jól csinálják mint a srácok ott a Disney+ csapatában.

Természetesen ezt a sorozatot is eltemették jóval azelőtt, hogy kijött volna, amit újfent nem igazán értek, mi azzal a baj, ha végre valahára nem egy borzalmasan tragikus és több hektárnyi kertet könnyekkel öntöző drámával van dolgunk, hanem egy könnyed, laza, vicces sorozattal aminek a főhőse akárcsak Deadpool kibeszél felénk a nézők felé, áttörve a legendás negyedik falat. Ez eleve megad egy olyan hangulatot, amiből sejteni lehet hogy laza szórakozás várható. Jen karaktere imádnivaló, vicces, szerethető, annyira jó fej, hogy az már fáj, hol-hol már Peter Parkerebb mint eddig bármelyik Pókember a mozikból, hiszen köztudottan ő a legviccesebb hős mindenki közül. Jen humora és stílusa engem a képregényes Peterre emlékeztetett, de lehet ezzel a véleményemmel egyedül leszek azt viszont senki sem veheti el tőle, hogy állatira élvezetes nézni minden egyes részben amit művel. Amazon döbbenetesen dögös, annyira hogy az már szinte fáj, fogalmam nincsen milyen technikával oldották ezt meg, de ellentétben a pocsék bemutatókkal a végleges engine nagyon jól sikerült, szerintem valami next level deep fake-el van megoldva mert mind a mozgása mind pedig a mimikája félelmetesen élethű. A sorozat története egyébként nem valami bonyolult, az egész sorozatot a laza humor jellemzi, néha túl merész ami sokakat felháborított, néha meg kapunk egy olyan látványos jelenetet az arcunkba, hogy leesik az állunk, amit nem is fogunk megtalálni mert már jön is pár olyan cameo amit el se hiszünk. Humor, nevetés, látvány, cameo, fordulat és repeat.

Az utolsó rész forradalmi volt szerintem a tévézés történetében, ahogyan azt már megszokhattuk az eddigi Marvel sorozatokban, csak itt nem a döbbenetes látvánnyal fognak minket megvenni kilóra, hanem az ötletes és humoros megvalósítással. Mi kell még ide kérem szépen? De komolyan? Az már az első bemutatóból is látszott, hogy ez egy laza és vicces, csajos sorozat lesz, arra szerintem senki nem számított, hogy ilyen sok és ilyen minőségi cameo lesz a sorozatban, ahogyan arra sem, hogy a főszereplő amolyan Deadpoolosan ki fog beszélni hozzánk a nézőkhöz, sajnálatos módon csak egy évadosra tervezték, pedig lenne benne potenciál bőven, ahogyan mondjuk a Moon Knightban is. Gondolom ennek a sok hősnek a köztudatba vezetése nem véletlen, ahogyan nagyjából semmi sem az, ami a mozifilmekben és a sorozatokban történik, minden összefügg mindennel és majd a következő nagy fázis végén fogjuk megérteni, hogy mi miért történt. Legalábbis eddig így volt, remélem most sem lesz másképpen. Szóval akkor rövidre zárva a témát, bátran merem ajánlani mindenkinek, aki kicsit nyitottabb a lazább és viccesebb Marvel hangvételre, dráma és szenvedés volt már bőven ideje kicsit belazulni, nem gondoljátok?

 

Szerintünk: 3/5 | IMDb: 5.1 | Rotten Tomatoes: 87% | Metacritic: 67
She_Hulk (miniseries | 2022)

Rendezte: Kat Coiro, Anu Valia
Írta: John Buscema, Jessica Gao, Stan Lee (képregény), Dana Schwartz, Cody Ziglar, Francesca Gailes, Jacqueline Gailes, Jack Kirby, Kara Brown, Melissa Hunter, Zeb Wells
Zene: Amie Doherty
Szereplők: Tatiana Maslany, Ginger Gonzaga, Malia Arrayah, Jameela Jamil, Steve Coulter, Reneé Elise Goldsberry, Josh Segarra, Tim Roth, Mark Linn-Baker, Jon Bass, Nicholas Cirillo, Drew Matthews, Mark Ruffalo, Benedict Wong, Charlie Cox

Játékidő: 9x 35perc

 

 

Ha rendelkezel Disney+ előfizetéssel, akkor állítsd be és nézd AppleTV-n keresztül, ami az egyik legkényelmesebb, legfelhasználóbarátabb, legelegánsabb felület amivel idáig találkoztam, próbáld ki te is!

 

Kapcsolódó tartalom:

>>> Eladó AppleTV választék az oldalunkon

>>> Disney+ applikáció

>>> Apple Original filmek 2022

>>> Eufória sorozatkritika

>>> The Imperfects sorozatkritika

 


Kommentek megjelenítése